Charakteristika a vlastnosti červené řepy – Gabriela VELKOVÁ
Gabriela VELKOVÁ
Bakalářská práce
Charakteristika a vlastnosti červené řepy
Characterization and Qualities of Beetroot
Anotace:
Bakalářská práce se zabývá charakteristikou a vlastnostmi červené řepy. Je popisováno její pěstování, typy odrůd, škůdci a choroby. Dále je v práci uvedeno chemické složení červené řepy se zaměřením na betalainová barviva, její využití vzhledem k dlouhé skladovatelnosti jako zeleniny v čerstvém i tepelně upraveném stavu, a také pozitivní účinky na lidský organismus.Abstract:
The bachelor thesis deals with the red beet characterization and its properties. The production, types of varieties, pests and diseases of red beet are introduced. Furthermore, there are described the red beet chemical composition with a focus on betalains pigments, its usage due to long storage as fresh vegetable and for culinary preparation, and also its positive effects on humans.
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 1. 8. 2012
Zveřejnit od: 1. 8. 2012
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 5. 9. 2012
- Vedoucí: Ing. Soňa Škrovánková, Ph.D.
Citační záznam
Jak správně citovat práci
VELKOVÁ, Gabriela. Charakteristika a vlastnosti červené řepy. Zlín, 2012. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti od 1.8.2012
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- Soubory jsou od 1. 8. 2012 dostupné: autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
Fakulta technologickáBakalářský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Chemie a technologie potravin
Práce na příbuzné téma
-
Chemické složení a analýza piva
Klára Sollichová -
Zdravotní účinky vína
Klára Líbalová -
Rostlinné oleje, jejich výroba, využití a zdravotní přínosy
Jana Kopečková -
Vliv chemického složení a technologické kvality zrna pšenic s barevným perikarpem na kvalitu pekárenských výrobků
Šárka Kubová -
Vliv struktury a mechanických vlastností povrchů na biomechanické vlastnosti buněk
Šimon Klimovič -
Vliv tepelné modifikace na vybrané vlastnosti dřeva plantážově pěstovaného topolu
Stanislav Horníček -
Funkční vlastnosti plevelů v podmínkách různého zpracování půdy a střídání plodin
Lukáš Lehkoživ -
Pěstování a vlastnosti plodů rakytníku řešetlákového
Veronika Stuchlíková