Gabriela VELKOVÁ

Bachelor's thesis

Charakteristika a vlastnosti červené řepy

Characterization and Qualities of Beetroot
Abstract:
Bakalářská práce se zabývá charakteristikou a vlastnostmi červené řepy. Je popisováno její pěstování, typy odrůd, škůdci a choroby. Dále je v práci uvedeno chemické složení červené řepy se zaměřením na betalainová barviva, její využití vzhledem k dlouhé skladovatelnosti jako zeleniny v čerstvém i tepelně upraveném stavu, a také pozitivní účinky na lidský organismus.
Abstract:
The bachelor thesis deals with the red beet characterization and its properties. The production, types of varieties, pests and diseases of red beet are introduced. Furthermore, there are described the red beet chemical composition with a focus on betalains pigments, its usage due to long storage as fresh vegetable and for culinary preparation, and also its positive effects on humans.
 
 
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 1. 8. 2012
Accessible from:: 1. 8. 2012

Thesis defence

  • Date of defence: 5. 9. 2012

Citation record

The right form of listing the thesis as a source quoted

VELKOVÁ, Gabriela. Charakteristika a vlastnosti červené řepy. Zlín, 2012. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická

Full text of thesis

Accessibility: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti od 1.8.2012

Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:
  • Soubory jsou od 1. 8. 2012 dostupné: autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologická
Plny text prace je k dispozici v elektronicke podobe