Alena MATELOVÁ

Bakalářská práce

Termodynamika inkluzních komplexů 1-adamantylbenzylaminů s cyklodextriny

Thermodynamics of inclusion complexes of 1-adamantylbenzylamines with cyclodextrins.
Anotace:
Byly připraveny tři modelové amino deriváty 1-adamantylbenzylaminu a následně naměřeny termodynamické parametry komplexačních reakcí těchto látek s ?-cyklodextrinem pomocí isotermální kalorimetrické titrace a 1H NMR. V roztoku tyto amino deriváty vytvářely patrně vyšší asociáty a naměřená data tudíž neodpovídala předpokladům. Tento problém byl vyřešen acetylací a měření byla opakována s uspokojivými …více
Abstract:
Three model derivates of 1-adamantylbenzylamines were prepared and than the thermodynamic parameters of complexes of this substances with ?-cyclodextrin were measured by isotermal kalorimetry titration and 1H NMR titration. Because of the high unstability of free amine group probably occurred the formation of higher associates in the ?-CD solution and measured data did not correspond with the expectations …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 30. 5. 2011
Identifikátor: 22761

Obhajoba závěrečné práce

  • Obhajoba proběhla 14. 6. 2011
  • Vedoucí: Mgr. Robert Vícha, Ph.D.

Citační záznam

Jak správně citovat práci

MATELOVÁ, Alena. Termodynamika inkluzních komplexů 1-adamantylbenzylaminů s cyklodextriny. Zlín, 2011. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická

Plný text práce

Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti až od 30. 05. 2011

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologická
Plny text prace je k dispozici v elektronicke podobe

Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně

Fakulta technologická

Bakalářský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Chemie a technologie potravin