Změny v množství významných skupin mikroorganismů v průběhu skladování sýrů – Bc. Bára Bažantová
Bc. Bára Bažantová
Diplomová práce
Změny v množství významných skupin mikroorganismů v průběhu skladování sýrů
Changes in the amount of important groups of microorganisms during cheese storage
Anotace:
Diplomová práce charakterizuje sýry, popisuje požadavky na mléko určené k výrobě sýrů, technologické operace výroby a zaměřuje se především na mikrobiologické složení čerstvých sýrů. Sýr je mléčný výrobek vyrobený fermentací laktózy za účasti bakterií mléčného kvašení. Proto je běžné, že sýry obsahují vysoké hodnoty celkového počtu mikroorganismů a bakterií mléčného kvašení. Praktická část je zaměřena …víceAbstract:
The diploma thesis charakterizes cheeses, describes the requirements for the milk used for cheese production, describes technological operations of their production and is focused mainly on the microbiological composition of fresh cheeses. Cheese is a dairy product made by fementing lactose by lactic acid bacteria. Therefore, it is common for cheeses to contain a high number of total count of microorganisms …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 4. 5. 2022
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 1. 6. 2022
- Vedoucí: doc. Ing. Libor Kalhotka, Ph.D.
- Oponent: Lenka Dostálová, Ph.D.
Citační záznam
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendelova univerzita v Brně
Agronomická fakultaMagisterský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Jakost a zdravotní nezávadnost potravin
Práce na příbuzné téma
-
Vliv perzistentních organických polutantů na půdní mikroorganismy
Jitka Černohlávková -
Kontaminace skořápkových plodů mikroorganismy
Veronika Baťová -
Riziko kontaminace průsakových vod nežádoucími mikroorganismy při závlahách vyčištěnými odpadními vodami
Daniel Růžička -
Kontaminace syrového mléka patogenními mikroorganismy
Lenka Zbořilová -
Porovnání vybraných softwarově definovaných úložišť Microsoft Storage Spaces Direct a VMware vSAN
Veselý Veselý -
Simulátor příkazového rozhraní storage sítě - serverová a storage část
Dmitrii Vekshin -
High-Performance Object Storage in Kubernetes Cluster
Ondřej Molík -
Design and implementation of Archival Storage component of OAIS Reference Model
Jan Tomášek