Bc. Bára Bažantová

Master's thesis

Změny v množství významných skupin mikroorganismů v průběhu skladování sýrů

Changes in the amount of important groups of microorganisms during cheese storage
Abstract:
Diplomová práce charakterizuje sýry, popisuje požadavky na mléko určené k výrobě sýrů, technologické operace výroby a zaměřuje se především na mikrobiologické složení čerstvých sýrů. Sýr je mléčný výrobek vyrobený fermentací laktózy za účasti bakterií mléčného kvašení. Proto je běžné, že sýry obsahují vysoké hodnoty celkového počtu mikroorganismů a bakterií mléčného kvašení. Praktická část je zaměřena …more
Abstract:
The diploma thesis charakterizes cheeses, describes the requirements for the milk used for cheese production, describes technological operations of their production and is focused mainly on the microbiological composition of fresh cheeses. Cheese is a dairy product made by fementing lactose by lactic acid bacteria. Therefore, it is common for cheeses to contain a high number of total count of microorganisms …more
 
 
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 4. 5. 2022

Thesis defence

  • Date of defence: 1. 6. 2022
  • Supervisor: doc. Ing. Libor Kalhotka, Ph.D.
  • Reader: Lenka Dostálová, Ph.D.

Citation record

Full text of thesis

Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakulta