Změny v množství významných skupin mikroorganismů v průběhu skladování sýrů – Bc. Bára Bažantová
Bc. Bára Bažantová
Master's thesis
Změny v množství významných skupin mikroorganismů v průběhu skladování sýrů
Changes in the amount of important groups of microorganisms during cheese storage
Abstract:
Diplomová práce charakterizuje sýry, popisuje požadavky na mléko určené k výrobě sýrů, technologické operace výroby a zaměřuje se především na mikrobiologické složení čerstvých sýrů. Sýr je mléčný výrobek vyrobený fermentací laktózy za účasti bakterií mléčného kvašení. Proto je běžné, že sýry obsahují vysoké hodnoty celkového počtu mikroorganismů a bakterií mléčného kvašení. Praktická část je zaměřena …moreAbstract:
The diploma thesis charakterizes cheeses, describes the requirements for the milk used for cheese production, describes technological operations of their production and is focused mainly on the microbiological composition of fresh cheeses. Cheese is a dairy product made by fementing lactose by lactic acid bacteria. Therefore, it is common for cheeses to contain a high number of total count of microorganisms …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 4. 5. 2022
Thesis defence
- Date of defence: 1. 6. 2022
- Supervisor: doc. Ing. Libor Kalhotka, Ph.D.
- Reader: Lenka Dostálová, Ph.D.
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
BAŽANTOVÁ, Bára. \textit{Změny v~množství významných skupin mikroorganismů v~průběhu skladování sýrů}. Online. Master's thesis. Brno: Mendelova univerzita v Brně, Faculty of AgriSciences. 2022. Available from: https://theses.cz/id/2l9pf9/.
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendel University in Brno
Faculty of AgriSciencesMaster programme / field:
Chemistry and Food Technology / Food Quality and Safety
Theses on a related topic
-
Vliv perzistentních organických polutantů na půdní mikroorganismy
Jitka Černohlávková -
Kontaminace skořápkových plodů mikroorganismy
Veronika Baťová -
Riziko kontaminace průsakových vod nežádoucími mikroorganismy při závlahách vyčištěnými odpadními vodami
Daniel Růžička -
Kontaminace syrového mléka patogenními mikroorganismy
Lenka Zbořilová -
Porovnání vybraných softwarově definovaných úložišť Microsoft Storage Spaces Direct a VMware vSAN
Veselý Veselý -
Simulátor příkazového rozhraní storage sítě - serverová a storage část
Dmitrii Vekshin -
High-Performance Object Storage in Kubernetes Cluster
Ondřej Molík -
Design and implementation of Archival Storage component of OAIS Reference Model
Jan Tomášek