Význam pseudocereálií ve výživě české populace – Barbora Šišmová
Barbora Šišmová
Bakalářská práce
Význam pseudocereálií ve výživě české populace
The importance of pseudocereals in the nutrition of Czech population
Anotace:
Bakalářská práce na téma „Význam pseudocereálií ve výživě české populace“ je zaměřena na charakteristiku cereálií a pseudocereálií, jejich chemické složení, nutriční hodnotu a účinky na lidský organismus. Jsou v ní popsány možnosti jejich technologického zpracování a výsledné produkty z vybraných druhů pseudocereálií.Abstract:
The study „The importance of pseudocereals in the nutrition of Czech population“ is focused on the characteristics of cereals and pseudocereals, their chemical composition, nutritional value and effects on the human organism. It describes the possibilities of their technological processing and the resulting products from selected types of pseudocereals.
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 24. 4. 2018
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: Ing. Veronika Rozíková, Ph.D.
- Oponent: Lucie Langhammerová, externi
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendelova univerzita v Brně
Agronomická fakultaBakalářský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie potravin
Práce na příbuzné téma
-
Pseudocereálie ve výživě člověka
Eva Janoušková