Bc. Kamila Veselá

Diplomová práce

Využití vybraných apelací a stylů vín z Bordeaux

Use of selected appellations and styles of wines from Bordeaux
Anotace:
Diplomová práce zkoumá analytickou formou vývoj kvality a ceny vín z Bordeaux. V první kapitole se uvádí vývoj vína v Bordeaux a popis terroir. Půda, přírodní podmínky, podnebí, pěstování révy vinné a následná výroba udávají faktory ovlivňující konečný produkt. Práce se věnuje popisu jednotlivých odrůd, ze kterých se víno vyrábí. V druhé kapitole je uveden popis vinařských apelací v Bordeaux. V této …více
Abstract:
This thesis examines the analytical form of the quality and price of wines from Bordeaux. The first chapter introduces the evolution of wine in Bordeaux and describes the terroir. natural conditions, climate, grape growing and subsequent production indicate factors affecting the final product. The work is devoted to the description of the different variables from which the wine is produced. The second …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 5. 5. 2015

Obhajoba závěrečné práce

  • Obhajoba proběhla 8. 6. 2015
  • Vedoucí: Ing. Pavla Burešová, Ph.D.
  • Oponent: Ing. Věra Vyhnisová

Citační záznam

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • nikomu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Vysoká škola hotelová v Praze

Vysoká škola hotelová v Praze

Magisterský studijní program / obor:
Gastronomie, hotelnictví a turismus / Management hotelnictví a lázeňství

Práce na příbuzné téma