Srovnání kvalitativních parametrů k hodnocení hroznů a vín ve Francii a ČR – Lucie Fricker
Lucie Fricker
Bakalářská práce
Srovnání kvalitativních parametrů k hodnocení hroznů a vín ve Francii a ČR
Comparison of qualitative parameters for grape and wine classification in France and Czech Republic
Anotace:
V první části bakalářské práce jsem stručně popsala historii vývoje chráněného označení původu produkce ve Francii a jejich význam ve vinařství od minulosti až po současnost. Dále jsem představila současný apelační systém dle nejvýznamnějších vinařských oblastí, včetně podrobnější klasifikační hierarchie podle polohy a vinařství v rámci oblastí případně i jednotlivých apelací.Ve druhé části práce jsem …víceAbstract:
First part of the thesis is mapping the history of protected certification of origin for agricultural products in France and its impact on local viticulture. As next step current situation and appellation system is described from the perspective of main winemaking regions as well as more granular distinction within each area or respective appellation. Second chapter is dedicated to the term terroir …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 28. 4. 2016
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: Ing. Radek Sotolář, Ph.D.
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
FRICKER, Lucie. \textit{Srovnání kvalitativních parametrů k hodnocení hroznů a vín ve Francii a ČR} [online]. Brno, 2016 [cit. 2021-04-11]. Dostupné z: https://theses.cz/id/djb2r2/. Bakalářská práce. Mendelova univerzita v Brně, Zahradnická fakulta. Vedoucí práce Ing. Radek Sotolář, Ph.D.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Zahradnická fakultaMendelova univerzita v Brně
Zahradnická fakultaBakalářský studijní program / obor:
Zahradnické inženýrství / Vinohradnictví a vinařství
Práce na příbuzné téma
-
Zastoupení VOC v E-liquidech různé provenience a z nich vznikajícího aerosolu a porovnání s IQOS a klasickou cigaretou s ohledem na lidské zdraví
Klára Petrovická -
Rozvoj horizontálních struktur ovládání v českém vinařství - segment vín originální certifikace
Jana Babáčková -
Vína originální certifikace
Stanislav Andrusiów -
Sociální konstruovanost vína u vinařů na Moravě
Tereza Štefanová -
Označování vína a jeho význam pro marketing
Radim Ješina -
Ochrana zeměpisných označení a označení původu v EU
Stanislav Štrobl
Název
Vložil
Vloženo
Práva