Antioxidační aktivita potravinového doplňku Chlorella – Barbora HNÍZDOVÁ
Barbora HNÍZDOVÁ
Bachelor's thesis
Antioxidační aktivita potravinového doplňku Chlorella
Antioxidation aktivity of the suplement chlorella
Abstract:
Tato bakalářská práce se zabývá antioxidační aktivitou potravinového doplňku Chlorella se zaměřením na její ovlivňování vnějšími faktory. V teoretické části jsou popsány antioxidanty, co to je celková antioxidační aktivita, jak ji lze analytickými postupy stanovit a které faktory způsobují její zvýšení či snížení. Dále jsou popsány druhy volných radikálů a kyselina askorbová jako použitý standard. …moreAbstract:
This bachelor thesis deals with antioxidant activity of the food supplement Chlorella with focus on how it is influenced by outer factors. In the theoretical part of the thesis there is a description of antioxidants, description of total antioxidant activity, how it can be detected by usage of analytical methods and which factors contribute on its increaseordecrease. Afterwards, the kinds of free radicals …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 6. 5. 2016
Accessible from:: 6. 5. 2016
Thesis defence
- Supervisor: RNDr. Pavlína Baizová, Ph.D.
Citation record
The right form of listing the thesis as a source quoted
HNÍZDOVÁ, Barbora. Antioxidační aktivita potravinového doplňku Chlorella. Olomouc, 2016. bakalářská práce (Bc.). UNIVERZITA PALACKÉHO V OLOMOUCI. Přírodovědecká fakulta
Full text of thesis
Accessibility: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti od 6.5.2016
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- Soubory jsou od 6. 5. 2016 dostupné: světu
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: UNIVERZITA PALACKÉHO V OLOMOUCI, Přírodovědecká fakultaPALACKÝ UNIVERSITY OLOMOUC
Faculty of ScienceBachelor programme / field:
Chemistry / Chemistry
Theses on a related topic
-
Antioxidační aktivita zeleného ječmene
Veronika LORENCOVÁ -
Aktivita antioxidantů u vybraných druhů řas za působení abiotického stresu
Adam Slavík -
Polyfenolický profil a antioxidační aktivita netradičních müsli směsí
Barbora Savarová -
Antioxidační aktivita vybraných druhů kdoulí
Magdaléna ZAVADILOVÁ -
Antioxidační aktivita papriky a pepře
Pavla DŘÍMALOVÁ -
Volné radikály a antioxidanty v reprodukční fyziologii zvířat
Nina MOKRÁČKOVÁ -
Antioxidanty a jejich vliv na organismus
Robin KLIEBER -
Potraviny bohaté na antioxidanty
Erika Zárubová
Name
Posted by
Uploaded/Created
Rights