Ing. Milada LENFELDOVÁ

Master's thesis

Aplikace amaranthu pro zvýšení ekologických vlastností různých produktů

Applications of amaranth to increase ecological properties of various products
Anotácia:
Vzhledem k přebytku potravinářských produktů obsahujících škrob se hledá uplatnění mimo potravinářskou oblast. Amarantová mouka obsahuje kolem 15.% bílkoviny, která může být například potenciálním sorbentem volného formaldehydu, který je obsažen ve výrobcích dřevařského průmyslu. Úkolem diplomové práce je připravit různé druhy hydrolyzovaných bílkovin z amarantové mouky a jejich testování reaktivity …viac
Abstract:
Due to the oversupply of nutritional products that contain starch, an application out of the nutritional area is sought. The amaranth flour contains approximately 15% of protein that can be, for example, a potential sorbent of free formaldehyde, which is present in products of wood processing industry. The aim of this thesis is preparation of various kinds of hydrolyzed proteins from the amaranth flour …viac
 

Kľúčové slová

amarant hydrolýza enzym protein kinetika
 
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 31. 5. 2006
Zverejniť od: 31. 5. 2006
Identifikátor: 2280

Obhajoba závěrečné práce

  • Obhajoba proběhla 16. 6. 2006

Citační záznam

Jak správně citovat práci

LENFELDOVÁ, Milada. Aplikace amaranthu pro zvýšení ekologických vlastností různých produktů. Zlín, 2006. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická

Plný text práce

Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti až od 31. 05. 2006

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • Soubory jsou od 31. 5. 2006 dostupné: autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologická
Plný text práce je k dispozici v elektronické podobě.

Tomas Bata University in Zlín

Faculty of Technology

Master programme / odbor:
Chemistry and food technologies / Technology and economics of fat, detergent and cosmetics production

Práce na příbuzné téma

  • Žádné práce na příbuzné téma.