Kamila Zadražilová
Bachelor's thesis
Kvalita vepřového masa.
Pork quality.
Abstract:
Bakalářská práce byla vypracována na základě studia odborné a vědecké literatury, která se zabývala faktory ovlivňujícími kvalitu vepřového masa. Téma bylo zaměřeno výhradně na kvalitu vepřového masa v závislosti na genotypu, pohlaví, živé hmotnosti a podílu libové svaloviny prasat. Mimo jiné byly popsány i další vlivy působící na kvalitu masa, kvantitativní a kvalitativní ukazatele jatečné hodnoty …moreAbstract:
This bachelor thesis was written based on the study of reference books and scientific studies dealing with factors influencing the quality of pork. The main topic is the quality of meat depending on the genotype, sex, live weight of pigs and the proportion of lean muscle. In addition, other effects on meat quality, quantitative and qualitative indicators of carcass value and quality variations associated …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 3. 5. 2021
Thesis defence
- Supervisor: Ing. Monika Okrouhlá, Ph.D.
- Reader: Darina Chodová, Ph.D.
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
ZADRAŽILOVÁ, Kamila. \textit{Kvalita vepřového masa.}. Online. Bachelor's thesis. Praha: Czech University of Life Sciences Prague, Faculty of Agrobiology, Food and Natural Resources. 2021. Available from: https://theses.cz/id/2o1k7p/.
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- světu
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůCzech University of Life Sciences Prague
Faculty of Agrobiology, Food and Natural ResourcesBachelor programme / field:
Agriculture, Horticulture and Rural Development / Nutrition and Foodstuffs
Theses on a related topic
-
Vliv genotypu a pohlaví prasat na technologické vady masa.
Jolana Jiráková -
Vliv genotypu a pohlaví na výkrmnost a kvalitu masa hus
Gabriela Valenta -
Vliv genotypu a pohlaví prasat na technologické vady masa
Veronika Stará -
Zastoupení androstenonu, skatolu a indolu u vybraných genotypů prasat
Petra Vaníčková -
Vliv genotypu a potravní restrikce na biochemické složení a antimikrobiální aktivitu uropygiálních sekretů slepic
Monika Horáková -
Vliv genotypu na kvalitu masa vykrmovaných kuřat
Kateřina Koutská -
Senzorická jakost sterilovaných masozeleninových výrobků určených pro dětskou výživu
Soňa Hroudová -
Vliv výživy na výnos a jakost řepy cukrové
Romana Pamánková
Name
Posted by
Uploaded/Created
Rights