Zootechnické faktory ovlivňující kvalitu jatečných těl a kvalitu masa hospodářsky významných druhů zvířat – Monika Ničová
Monika Ničová
Bakalářská práce
Zootechnické faktory ovlivňující kvalitu jatečných těl a kvalitu masa hospodářsky významných druhů zvířat
Zootechnical factors affecting the quality of the carcass body and the quality of the meat of economically important animal species
Anotace:
Tato bakalářská práce se zabývá vlivy, které působí na kvalitu jatečných těl a masa významných druhů hospodářských zvířat.V práci je popsána produkce a spotřeba masa ve světě a v ČR, v historii a současnosti. Dále je v práci uveden význam masa ve výživě člověka. Maso je ve výživě člověka nepostradatelné. Je bohatým zdrojem živin, zejména je ceněno pro vysoký obsah plnohodnotných bílkovin.V práci se …víceAbstract:
Bachelor thesis deals with influences that affect the quality of carcases and meat of important livestock species.The thesis describes the production and consumption of meat in the world and in the Czech Republic, in history and present. Meat is indispensable in human nutrition. It is a rich source of nutrients is particularly valued for their high content of full proteins. Their thesis also mentions …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 25. 4. 2018
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: doc. Ing. Radek Filipčík, Ph.D.
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
NIČOVÁ, Monika. \textit{Zootechnické faktory ovlivňující kvalitu jatečných těl a~kvalitu masa hospodářsky významných druhů zvířat}. Online. Bakalářská práce. Brno: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakulta. 2018. Dostupné z: https://theses.cz/id/2o3fhm/.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendelova univerzita v Brně
Agronomická fakultaBakalářský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie potravin
Práce na příbuzné téma
-
Sledování jatečné hodnoty podle živé hmotnosti a pohlaví prasat
Dana Homolková -
Jakost a zpeněžování jatečných prasat
Michaela Nováková -
Vliv teploty na nutriční jakost potemníka moučného (Tenebrio molitor L.)
Alena Nevrzalová -
Hygienická a toxikologická jakost jedlého hmyzu s ohledem na bezpečnost potravin
Žaneta Ferusová -
Spreading Ebola virus from primary sources to the bush meat and its impact in West Africa
Romana Kremláčková -
Development of the attitude towards meat consumption in Japan
Annette Bedřichová