Zootechnické faktory ovlivňující kvalitu jatečných těl a kvalitu masa hospodářsky významných druhů zvířat – Monika Ničová
Monika Ničová
Bachelor's thesis
Zootechnické faktory ovlivňující kvalitu jatečných těl a kvalitu masa hospodářsky významných druhů zvířat
Zootechnical factors affecting the quality of the carcass body and the quality of the meat of economically important animal species
Abstract:
Tato bakalářská práce se zabývá vlivy, které působí na kvalitu jatečných těl a masa významných druhů hospodářských zvířat.V práci je popsána produkce a spotřeba masa ve světě a v ČR, v historii a současnosti. Dále je v práci uveden význam masa ve výživě člověka. Maso je ve výživě člověka nepostradatelné. Je bohatým zdrojem živin, zejména je ceněno pro vysoký obsah plnohodnotných bílkovin.V práci se …moreAbstract:
Bachelor thesis deals with influences that affect the quality of carcases and meat of important livestock species.The thesis describes the production and consumption of meat in the world and in the Czech Republic, in history and present. Meat is indispensable in human nutrition. It is a rich source of nutrients is particularly valued for their high content of full proteins. Their thesis also mentions …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 25. 4. 2018
Thesis defence
- Supervisor: doc. Ing. Radek Filipčík, Ph.D.
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
NIČOVÁ, Monika. \textit{Zootechnické faktory ovlivňující kvalitu jatečných těl a~kvalitu masa hospodářsky významných druhů zvířat}. Online. Bachelor's thesis. Brno: Mendelova univerzita v Brně, Faculty of AgriSciences. 2018. Available from: https://theses.cz/id/2o3fhm/.
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendel University in Brno
Faculty of AgriSciencesBachelor programme / field:
Chemistry and Food Technology / Food Technology
Theses on a related topic
-
Sledování jatečné hodnoty podle živé hmotnosti a pohlaví prasat
Dana Homolková -
Jakost a zpeněžování jatečných prasat
Michaela Nováková -
Vliv teploty na nutriční jakost potemníka moučného (Tenebrio molitor L.)
Alena Nevrzalová -
Hygienická a toxikologická jakost jedlého hmyzu s ohledem na bezpečnost potravin
Žaneta Ferusová -
Spreading Ebola virus from primary sources to the bush meat and its impact in West Africa
Romana Kremláčková -
Development of the attitude towards meat consumption in Japan
Annette Bedřichová