Tomáš Bělohradský
Bachelor's thesis
Tibicos - symbiotická kultura
Tibicos - a symbiotic culture
Abstract:
Tato práce zpracovaná na základě studia literatury zahrnuje informace o fermentovaných nápojích typu Tibi, kombucha, tibetský a brazilský kefír, mikrobiální diverzitě těchto kultur, metabolismu jednotlivých komponent a chemickém složení výsledného nápoje. Tibicos (syn. Tibi, vodní kefír) je mikrobiální kultura používaná po celém světě k výrobě kvašeného, sladkokyselého, perlivého, mírně alkoholického …moreAbstract:
This thesis was compiled on the basis of studies and literature aiming at fermented beverages including information about beverages such as Tibi, Kombucha, Tibetan and Brazilian kefir. This thesis utilized information about the microbial diversity of these cultures and the metabolisms of individual chemical components resulting from created beverages. Tibicos (Tibi, Water kefir) is a microbial culture …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 23. 4. 2019
Thesis defence
- Supervisor: Ing. Matyáš Orsák, Ph.D.
- Reader: Roman Švejstil, Ing.
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
BĚLOHRADSKÝ, Tomáš. \textit{Tibicos - symbiotická kultura}. Online. Bachelor's thesis. Praha: Czech University of Life Sciences Prague, Faculty of Agrobiology, Food and Natural Resources. 2019. Available from: https://theses.cz/id/2ooqkb/.
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- světu
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůCzech University of Life Sciences Prague
Faculty of Agrobiology, Food and Natural ResourcesBachelor programme / field:
Agriculture, Horticulture and Rural Development / Crop Production
Theses on a related topic
-
Nápoje fermentované symbiotickými kulturami
Veronika Richter -
Nápoje na bázi mléka fermentované pomocí symbiotické kultury vodního kefíru
Patrik Minář -
Výroba fermentovaného nápoje z mláta
Nikola Hamerníková -
Probiotika nové generace
Tereza Brousilová -
Probiotika, prebiotika, synbiotika a postbiotika v mateřském mléce a formulích
Lucie ŠEBÍKOVÁ -
Probiotika k produkci biosurfaktantů a jejich perspektiva pro kosmetické aplikace
Kateřina Müllerová -
Analýza marketingového mixu ve farmaceutickém průmyslu se zaměřením na probiotika
Filip Vach -
Probiotika a laktózová intolerance
Denisa Hrúzová
Name
Posted by
Uploaded/Created
Rights