Revitalizácia pokrmu trdelník v Českej republike – Bc. Peter Valach
Bc. Peter Valach
Bachelor's thesis
Revitalizácia pokrmu trdelník v Českej republike
Revitalization of the dish trdelník in Czech Republic
Abstract:
The bachelor thesis is dealing with the rising popularity of trdelník in Czech Republic. It focuses on the presence of the dish in traditional diet in the Central European area and on the subsequent establishment of trdelnik since the beginning of the 21st century in the area of Czech cities. In the process of its revitalization, the thesis follows the use of the concept of tradionality. The aim of …viacAbstract:
Bakalárska práca sa zaoberá problematikou revitalizácie popularity trdelníka v Českej republike. Pozornosť venuje výskytu pokrmu v tradičnej strave stredoeurópskeho priestoru a následnému etablovaniu trdelníka od začiatku 21. storočia v prostredí českých miest. V procese revitalizácie pokrmu práca sleduje využívanie konceptu tradičnosti. Cieľom tejto štúdie je analyzovať počiatky predaja trdelníka …viac
Jazyk práce: Slovak
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 23. 5. 2024
Identifikátor:
https://is.muni.cz/th/livm9/
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 11. 6. 2024
- Vedúci: PhDr. Roman Doušek, Ph.D.
- Oponent: prof. PhDr. Alena Křížová, Ph.D.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Masarykova univerzita, Filozofická fakultaMasaryk University
Faculty of ArtsBachelor programme / odbor:
Ethnology / Ethnology
Práce na příbuzné téma
-
Návrh eventu v dánskom štýle
Adrián Mráz