Sledování změn v koncentracích esterů a vyšších alkoholů u nefiltrovaných a nepasterovaných piv během jejich skladování při různých teplotách – Pavel Mrňa
Pavel Mrňa
Diplomová práce
Sledování změn v koncentracích esterů a vyšších alkoholů u nefiltrovaných a nepasterovaných piv během jejich skladování při různých teplotách
Monitoring changes in the concentrations of esters and higher alcohols in the unfiltered and unpasteurized beers during storage at various temperatures
Anotace:
V nefiltrovaných a nepasterovaných pivech se i po jejich stočení do příslušného obalu vyskytují aktivní kvasinky, které stále zkvašují zbylý zkvasitelný extrakt. Z tohoto důvodu je možné, že se během skladování těchto piv budou koncentrace esterů a vyšších alkoholů zvyšovat. V této práci byla pozorována změna koncentrace uvedených organických sloučenin během skladování těchto piv. Současně byly sledovány …víceAbstract:
After racking up the unfiltered and unpasteurized beers to it's case there are still active yeasts that ferment remaining fermentable extract. Therefore, it is possible that during storage of these beers concentrations of esters and higher alcohols will increase. In this work was observed the concentration changes of this organic compounds during storage of these beers. Increased concentrations of …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 14. 4. 2017
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: doc. Ing. Pavel Klouček, Ph.D.
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
MRŇA, Pavel. \textit{Sledování změn v koncentracích esterů a vyšších alkoholů u nefiltrovaných a nepasterovaných piv během jejich skladování při různých teplotách}. Online. Diplomová práce. Praha: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojů. 2017. Dostupné z: https://theses.cz/id/2pesn7/.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůČeská zemědělská univerzita v Praze
Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůMagisterský studijní program / obor:
Kvalita a zpracování zemědělských produktů / Kvalita a zpracování zemědělských produktů
Práce na příbuzné téma
-
Směsné oxidy jako katalyzátory pro přípravu vyšších alkoholů z ethanolu
Petr Buriánek -
Vznik vyšších alkoholů ve víně
Martin Štefanov -
The Influence of Innovations in Brewing on Beer Consumers' Preferences
Anastasia Boldyreva -
Ekonomické aspekty evidence skutečných majitelů
Lukáš Beer -
A Cross-Cultural Analysis of Consumer Behaviour on the Indian and Czech Beer Markets
Bineesh Bino -
Reimplementace astronomického programu z Fortranu do grafického rozhraní
Jakub Beer -
Indian beer market: challenges, solutions for growth
Kavit Pankajbhai Shah -
Effect of Formulation on Physico-chemical and Sensory Properties of Beer
Brem Sam
Název
Vložil
Vloženo
Práva