Jan Gacík

Bachelor's thesis

Technologické možnosti snížení a zvýšení obsahu kyselin ve víně

Technological Options for Decreasing and Increasing Acid Content in Wine
Abstract:
Tato bakalářská práce se zaměřuje na technologické možnosti snižování a zvyšování obsahu kyselin ve víně. Kyseliny, jako klíčové komponenty vína, mají zásadní vliv na jeho organoleptické vlastnosti, stabilitu a celkovou kvalitu. Cílem práce je posoudit a analyzovat různé metody a postupy manipulace s obsahem kyselin ve víně v souladu s platnou legislativou a požadavky na výslednou kvalitu vína. V úvodu …more
Abstract:
This bachelor thesis focuses on the technological possibilities of decreasing and increasing acidity levels in wine. Acids, as key components of wine, significantly influence its organoleptic properties, stability, and overall quality. The aim of the thesis is to assess and analyze various methods and procedures for manipulating acidity levels in wine in accordance with applicable legislation and quality …more
 
 
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 23. 5. 2024

Thesis defence

  • Date of defence: 10. 6. 2024
  • Supervisor: Ing. Kamil Prokeš, Ph.D.
  • Reader: Štěpán Tesařík, Ing.

Citation record

Full text of thesis

Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty