Bc. Pavla Rudolfová, DiS.
Diplomová práce
Barviva v nápojích
Dyes in beverages
Anotace:
Tématem diplomové práce jsou barviva v nápojích. Hlavním cílem této práce je zjistit, jak si v tomto směru vedou Češi jako spotřebitelé, na základě výzkumného dotazníku. Teoretická část obsahuje souhrnný přehled všech používaných i zakázaných potravinářských barviv v České republice a jejich charakteristiku, dále v části praktické je zhodnocen dotazníkový výzkum. Dotazníkový výzkum se soustředí na …víceAbstract:
This diploma thesis is focused on the food dyes, which are contained in beverages or they are artificially added into drinks. This paper includes a theoretical and a practical part. The theoretical part gives the description of food dyes, their basic characteristic. The practical part includes a questionnaire survey and its evaluation. The aim of the questionnaire research was to find out people's …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 3. 4. 2018
Identifikátor:
https://is.muni.cz/th/v9kzj/
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 31. 5. 2018
- Vedoucí: Mgr. Petr Ptáček, Ph.D.
- Oponent: PhDr. Mgr. Monika Bortlíková
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Masarykova univerzita, Pedagogická fakultaMasarykova univerzita
Pedagogická fakultaMagisterský studijní program / obor:
Učitelství pro střední školy / Učitelství odborných předmětů pro střední školy
Práce na příbuzné téma
-
Umělá barviva v potravinách a jejich dopad na zdraví člověka.
Justýna Kučerová -
Potravinářská barviva
Nikola Králová -
Barviva a sladidla v potravinářském průmyslu
Charlotte Vlková -
Betalainy, přírodní barviva obsažená v červené řepě
Barbora Kvášová