Význam třídění masa a jeho jakost pro masnou výrobu – Simona Welszarová
Simona Welszarová
Bakalářská práce
Význam třídění masa a jeho jakost pro masnou výrobu
Importance of meat sorting and quality for meat production
Anotace:
Tato bakalářská práce se zabývá problematikou třídění masa a jeho jakostí pro masnou výrobu. První část práce uvádí charakteristiku masa spolu s jeho morfologickou strukturou, chemickým složením a produkcí masa společně s konzumací v České republice. Dále je popsána jakost masa a vlivy působící na jakost, včetně kontaminace masa, způsobenou mikroorganismy. K jakosti masa patří i jeho jakostní odchylky …víceAbstract:
This bachelor thesis deals with meat sorting and quality for meat production. The first part describes the characteristic of meat and its morphological structure, chemical composition and meat production with consumption in the Czech Republic. The next part is about the quality of meat and the effects on quality, including contamination of meat caused od microorganisms. The quality of meat includes …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 28. 4. 2020
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: doc. Ing. Miroslav Jůzl, Ph.D.
- Oponent: Lukáš Dvořák, Ph.D.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendelova univerzita v Brně
Agronomická fakultaBakalářský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie potravin
Práce na příbuzné téma
-
Key factors for the feasibility of a business plan to diversify activities in the field of processing meat and meat products from organic production
Polina Zinoveva -
Use of DART and other modern methods for the evaluation of shelf-life of meat and meat products
Themis Stylianou -
Composition of venison and game meat for its processability to meat products
Pavlína Pěstová -
The Effect of Oregano Essential Oil on Microbial Load, Drying Kinetics and Sensory Atributes of Dried Meat
Helga Johana Hernandez Hernandez -
Use of tea extracts in the production of meat products
Aliaksandra Kharoshka -
Uvolňování ftalátů z materiálů a obalů určených pro maso a masné výrobky
Julie Remencová -
Masné výrobky ve výživě dospělých
Jana JÁNOŠKOVÁ -
Vliv druhu masa a použitého láku na senzorickou jakost sušeného masa
Andrea Hercová