Vlastnosti filmů připravených z kolagenu s přídavkem elastinu a keratinu – Bc. Alena Marková
Bc. Alena Marková
Master's thesis
Vlastnosti filmů připravených z kolagenu s přídavkem elastinu a keratinu
Properties of Films Prepared from Collagen with Addition of Elastin and Keratin
Abstract:
Diplomová práce ověřuje účinnost síťování kolagenního gelu kolagen-elastinovým a keratinovým hydrolyzátem, a také jejich kombinace s glutaraldehydem. Byly připraveny filmy, u kterých byla stanovována teplota smrštění, tahová síla, poměrné pro-dloužení a botnání.Abstract:
Thesis verifies the effectiveness of crosslinking of collagen gel with collagen-elastin and keratin hydrolysate, as well as their combination with glutaraldehyde. Films were pre-pared, shrinkage temperature, tensile strength, elongation at break and swelling tests were conducted.
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 14. 5. 2015
Accessible from:: 14. 5. 2015
Thesis defence
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
MARKOVÁ, Alena. \textit{Vlastnosti filmů připravených z kolagenu s přídavkem elastinu a keratinu}. Online. Master's thesis. Zlín: Tomas Bata University in Zlín, Faculty of Technology. 2015. Available from: https://theses.cz/id/2ur3uc/.
The right form of listing the thesis as a source quoted
Marková, Alena. Vlastnosti filmů připravených z kolagenu s přídavkem elastinu a keratinu. Zlín, 2015. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Full text of thesis
Accessibility: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti od 14.5.2015
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- Soubory jsou od 14. 5. 2015 dostupné: autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Tomas Bata University in Zlín
Faculty of TechnologyMaster programme / field:
Chemistry and Food Technologies / Technology of Fat, Detergent and Cosmetics Production