Komparace stylů vín z odrůdy Chardonnay – Bc. Daniel Popelínský
Bc. Daniel Popelínský
Diplomová práce
Komparace stylů vín z odrůdy Chardonnay
Comparison of styles of wines from Chardonnay
Anotace:
Diplomová práce zkoumá analytickou formou konečný styl vín z odrůdy Chardonnay. První kapitola pojednává o faktorech, jež ovlivňují odrůdu Chardonnay. Jedná se o původ odrůdy, rozdílnost klonů, terroir, výnosnost keře, vinifikaci, používání dřevěných sudů a chemické vyjádření aromat. U terroir jsou popsány vhodné půdy pro Chardonnay, jak vzniká mineralita ve víně, vliv expozice svahu, klimatické podmínkyAbstract:
The thesis examines the analytical form of final style of wines from Chardonnay. The first chapter discusses the factors that affect cultivation of Chardonnay. There was discribed the origin of the variety, diversity clones, terroir, profitability shrubs, vinification, the use of wooden barrels and chemical expression of aromas. In terroir was described suitable land for Chardonnay, how land form minerality …víceKlíčová slova
dřevěné sudy fermentace filtrace Grand Cru Chardonnay jíl terroir styl vína vápenec vinifikace
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 5. 5. 2015
Identifikátor:
http://is.vsh.cz/th/11628/vsh_m/
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 8. 6. 2015
- Vedoucí: Ing. Pavla Burešová, Ph.D.
- Oponent: doc. Ing. Jan Hán, Ph.D.
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
POPELÍNSKÝ, Daniel. \textit{Komparace stylů vín z odrůdy Chardonnay}. Online. Diplomová práce. Praha: University College Prague - Vysoká škola mezinárodních vztahů a Vysoká škola hotelová a ekonomická s.r.o. 2015. Dostupné z: https://theses.cz/id/2wa6xd/.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- nikomu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Vysoká škola hotelová v PrazeVysoká škola hotelová v Praze
Magisterský studijní program / obor:
Gastronomie, hotelnictví a turismus / Management hotelnictví a lázeňství
Práce na příbuzné téma
-
Biochemical and structural characterization of the JASPer protein and its complex with Jil-1 kinase
Magdalena Havlová -
Příprava nanokompozitů polybutylentereftalát (PBT)/organicky upravený jíl
Ondřej Mrhálek -
Polystyren/jíl nanokompozity
Zuzana DUJKOVÁ -
Změny chování PVC/jíl nanokompozitů v závislosti na obsahu plniva
Lenka SABADÁŠOVÁ -
Vyhodnocení vlivu typu a množství plniva na výsledné vlastnosti kompozitů Surlyn/jíl
Michaela NOVOTNÁ