Dekarboxylázová aktivita bakterií izolovaných z moravských vín – Bc. Zdeňka Foltýnová
Bc. Zdeňka Foltýnová
Master's thesis
Dekarboxylázová aktivita bakterií izolovaných z moravských vín
Decarboxylase Activity of Bacteria Isolated from Moravian Wines
Abstract:
Diplomová práce se zabývá dekarboxylázovou aktivitou bakterií izolovaných z moravských vín. V teoretické části je stručně představena technologie výroby vína a popsány mikroorganizmy, které se uplatňují v rámci technologie výroby, nebo které mohou mít neblahý vliv na výsledný produkt. Dále jsou charakterizovány biogenní aminy, jejich roz-dělení, vznik, výskyt a význam pro lidský organizmus. V praktické …moreAbstract:
Diploma thesis deals with decarboxylase activity of bacteria isolated from Moravian wines. In the theoretical part, winemaking technology is briefly described as well as microorga-nisms involved in vinemaking or which can have adverse influence on the final product. Then, biogenic amines are characterized, and their classification, formation, occurrence and importance for human organism are stated …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 2. 5. 2014
Accessible from:: 2. 5. 2014
Thesis defence
Citation record
The right form of listing the thesis as a source quoted
Foltýnová, Zdeňka. Dekarboxylázová aktivita bakterií izolovaných z moravských vín. Zlín, 2014. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Full text of thesis
Accessibility: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti od 2.5.2014
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- Soubory jsou od 2. 5. 2014 dostupné: autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Tomas Bata University in Zlín
Faculty of TechnologyMaster programme / field:
Chemistry and Food Technologies / Technology, Hygiene and Economics of Food Production
Theses on a related topic
-
Vliv vybraných přírodních látek na bakterie produkující biogenní aminy
Ivana Huňová -
Antimikrobní působení esenciálních olejů na bakterie produkující biogenní aminy
Viera Nováková -
Antimikrobiální působení kolicinů na bakterie produkující biogenní aminy
Andrea Martinková -
Inhibiční působení vybraných mastných kyselin na bakterie produkující biogenní aminy
Lenka Bradáčová -
Inhibiční působení protektivních kultur na bakterie rodu \kur{Staphylococcus} produkující biogenní aminy
Adéla Žalková -
Vliv vybraných faktorů na kulturu degradující biogenní aminy v podmínkách \kur{in vitro}
Iva Březinová -
Vliv bakterie Lacticaseibacillus casei na redukci biogenních aminů ve vybraných mléčných produktech
Klára Sigmundová -
Biogenní aminy ve fermentovaných mléčných výrobcích
Kristýna Bubelová