Nápoje kolového typu - výroba a analýza vybraných složek – Iryna Shaparenko
Iryna Shaparenko
Bachelor's thesis
Nápoje kolového typu - výroba a analýza vybraných složek
Cola-type Beverages - production and analysis of selected components
Abstract:
V teoretické části bakalářské práce byl popsán krátký přehled historie limonád, základní složky, technologie výroby kolových nápojů a metody stanovení vybraných složek. V experimentální části bylo provedeno stanovení obsahu hlavních kyselin potenciometrickou titrací a obsahu cukrů pomocí metody dle Schoorla.Abstract:
In the theoretical part of bachelor?s work, the history of lemonades, the main ingredients, the production technology of cola drinks, and methods of determining the selected ingredients were described. In the experimental part, the content of acidic components was determined by potentiometric titration and the content of sugars was determined by Schoorl method.
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 21. 7. 2020
Accessible from:: 31. 12. 2999
Thesis defence
- Supervisor: doc. Ing. Martin Adam, Ph.D.
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
SHAPARENKO, Iryna. \textit{Nápoje kolového typu - výroba a analýza vybraných složek}. Online. Bachelor's thesis. Pardubice: University of Pardubice, Faculty of Chemical Technology. 2020. Available from: https://theses.cz/id/2wp9ii/.
The right form of listing the thesis as a source quoted
Shaparenko, Iryna. Nápoje kolového typu - výroba a analýza vybraných složek. Pardubice, 2020. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická
Full text of thesis
Accessibility: Autor si nepřeje zpřístupnění práce veřejnosti
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- Soubory jsou nedostupné.
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Pardubice, Fakulta chemicko-technologickáUniversity of Pardubice
Faculty of Chemical TechnologyBachelor programme / field:
Chemistry and Technology of Foodstuffs / Evaluation and Analysis of Foodstuffs
Theses on a related topic
-
Zhodnocení postavení společnosti Coca-cola Hellenic na trhu nealkoholických nápojů v ČR
Karolína Švejkovská -
Návrh komunikace značky nealkoholického nápoje na sociálních sítích
Jiří Gajdušek -
Etikety a obaly vybraných nealkoholických nápojů a jejich vliv na nákupní chování spotřebitele
Michal Oborný -
Stanovení směsí kyselin s využitím chemometrických technik
Ondřej Polanský -
Vyhledávání proteinů interagujících s cukry v genomu vybraných organismů
Daniela Repelová -
Cukry ve výživě
Veronika KYTKOVÁ -
Cukry a sladidla v lidské výživě
Kateřina Otrusinová -
Cukry v naší potravě a kolem nás
Simona Rychnová