Nutriční charakteristika zbytků z výroby tekutých ochucovadel a jejich využití ve výkrmu kuřecích brojlerů – Bc. Jana Svobodová
Bc. Jana Svobodová
Master's thesis
Nutriční charakteristika zbytků z výroby tekutých ochucovadel a jejich využití ve výkrmu kuřecích brojlerů
Nutritional characteristics of residues from the production of liquid flavourings and their using in chicken broiler fattening
Abstract:
Cílem diplomové práce bylo zhodnotit možnost využití zbytků z výroby tekutých ochucovadel ve výkrmu brojlerových kuřat, které je možné využívat jako alternativní a nezávadnou náhradu antibiotických a růstových stimulátorů. Je to z důvodu obsahu huminových látek, jejichž pozitivní vlivy na zdraví a růst zvířat byly zkoumány již v mnoha studiích. Vliv huminových látek je neustále zkoumán, jelikož jejich …moreAbstract:
The aim of the thesis was to evaluate the possibility of using residues from the production of liquid flavorings in the fattening of broiler chickens, which can be used as an alternative and harmless substitute for antibiotics and growth stimulators. This is due to the content of humic substances, whose positive effects on the health and growth of animals have already been investigated in many studies …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 16. 4. 2023
Thesis defence
- Date of defence: 18. 5. 2023
- Supervisor: Ing. Vladimír Plachý, Ph.D.
- Reader: Eva Mrkvicová, externi
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
SVOBODOVÁ, Jana. \textit{Nutriční charakteristika zbytků z~výroby tekutých ochucovadel a~jejich využití ve výkrmu kuřecích brojlerů}. Online. Master's thesis. Praha: Czech University of Life Sciences Prague, Faculty of Agrobiology, Food and Natural Resources. 2023. Available from: https://theses.cz/id/2y79ds/.
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- světu
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůCzech University of Life Sciences Prague
Faculty of Agrobiology, Food and Natural ResourcesMaster programme:
Animal Nutrition
Theses on a related topic
-
In silico characterization of the plastid proteomes of \kur{Chromera Velia\kur{}} and \kur{Vitrella brassicaformis\kur{}}
Tereza FAITOVÁ -
Vliv protektivní kultury na produkci vybraných biogenních aminů u \kur{Lactobacillus curvatus\kur{}} v podmínkách \kur{in vitro\kur{}} a v mléce
Adéla Žalková -
Vliv krmení raného plůdku jesetera malého \kur{(Acipenser ruthenus)\kur{}} obohacenými naupliemi žábronožky (r. \kur{Artemia\kur{}}) na jeho růst a přežití
Jan VOLSKÝ -
Prvky fantasy v románech V. E. Schwab \kur{Neviditelný život Addie LaRue}, \kur{Gallant} a \kur{Neobyčejní}
Karolína Mikulková -
Srovnání laboratorního modelu pro přenos bakterie \kur{ Anaplasma phagocytophilum} klíšťaty \kur{Ixodes ricinus} a \kur{Ixodes scapularis.}
Eliška KALINOVÁ -
Vliv paralytického jedu lumčíka, \kur{Habrobracon hebetor}, na svalovou tkáň zavíječe, \kur{Ephestia kuehniella} a octomilky, \kur{Drosophila melanogaster}
Šárka PODLAHOVÁ -
Detekce a charakterizace kmenů viru Usutu (\kur{Flaviviridae}, \kur{Flavivirus}) v populacích kosa černého (\kur{Turdus merula})
Tomáš KAŠPAR -
Insights into \kur{Papaver somniferum} interactions with the phytopathogenic fungus \kur{Helminthosporium papaveris} and the phytopathogenic bacterium \kur{Xanthomonas papaverico-la}
Markéta MACHO
Name
Posted by
Uploaded/Created
Rights