Kvašená a sterilovaná zelenina - srovnání kvality domácí a průmyslově zpracované zeleniny – Bc. Vlastimil Ducký
Bc. Vlastimil Ducký
Bakalářská práce
Kvašená a sterilovaná zelenina - srovnání kvality domácí a průmyslově zpracované zeleniny
Fermented and pickled vegetables, comparison of quality between home made and industrial production
Anotace:
Bakalářská práce se zabývá problematikou výroby kvašené a sterilované zeleniny a zaměřuje se především na zpracování okurek setých a hlávkového zelí, které jsou nejpoužívanější plodiny pro konzervaci. Cílem práce je zodpovězení otázky, zda domácky zpracovaná zelenina je skutečně chutnější a kvalitnější, než zelenina průmyslově zpracovaná. Vedlejším cílem práce je zmapování segmentu nakládaných okurek …víceAbstract:
The bachelor thesis concerns with the production of fermented and sterilized vegetables and mainly focuses on the processing of cucumbers and head cabbage, which are the most used crops for preservation. The aim of the thesis is to answer the question whether domestic processed vegetables are really better quality compared to industrially processed vegetables or not. The secondary aim of the thesis …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 19. 11. 2019
Identifikátor:
https://is.vsh.cz/th/ow723/
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 15. 6. 2020
- Vedoucí: Ing. Zbyněk Vinš
- Oponent: Ing. Jiří Zelený
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
DUCKÝ, Vlastimil. \textit{Kvašená a sterilovaná zelenina - srovnání kvality domácí a průmyslově zpracované zeleniny}. Online. Bakalářská práce. Praha: University College Prague - Vysoká škola mezinárodních vztahů a Vysoká škola hotelová a ekonomická s.r.o. 2019. Dostupné z: https://theses.cz/id/2yxho8/.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- nikomu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Vysoká škola hotelová v PrazeVysoká škola hotelová v Praze
Bakalářský studijní program / obor:
Gastronomie, hotelnictví a turismus / Hotelnictví
Práce na příbuzné téma
-
Minimalizace rizik při tepelné sterilaci potravin
Lukáš Irgl -
Využití nízkoteplotního plazmatu pro sterilaci obalů a potravin.
Tereza Kordová -
Optimalizace výroby sterilovaných tavených sýrů s přídavkem sacharidů
Anna Sklenaříková -
Vliv přídavku hydrokoloidů na vybrané parametry ochucených sterilovaných tavených sýrů
Veronika Holšteinová