Využitelnost rýžové kaše při výrobě bezlepkového pečiva – Ing. Monika Augustová
Ing. Monika Augustová
Disertační práce
Využitelnost rýžové kaše při výrobě bezlepkového pečiva
Applicability of rice mash in the production of gluten-free bread
Anotace:
Cílem disertační práce bylo posoudit vliv přídavku instantní rýžové kaše na kvalitu bezlepkového těsta a pečiva připraveného z hladké a polohrubé rýžové mouky. Instantní rýžová kaše byla zkoumána jako možnost zvýšení kvality bezlepkového těsta a pečiva. V praktické části byl sledován vliv přídavku vody v kombinaci s přídavkem instantní rýžové kaše. Při neměnném přídavku vody byl sledován vliv granulace …víceAbstract:
The aim of this study was to enhance the effect of the addition of instant rice mash on the quality of gluten-free dough and bread made from fine and semi-coarse rice flour. Instant rice mash was investigated as a possibility to increase the quality of gluten-free dough and bread. In practical part, the effect of the addition of water in combination with the addition of instant rice mash was investigated …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 25. 3. 2024
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 4. 6. 2024
Citační záznam
Jak správně citovat práci
Augustová, Monika. Využitelnost rýžové kaše při výrobě bezlepkového pečiva. Zlín, 2024. disertační práce (Ph.D.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
Fakulta technologickáDoktorský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie potravin