Technologické možnosti využití vratků z pekařských výrob v technologii výroby piva – Petr Havlát
Petr Havlát
Bachelor's thesis
Technologické možnosti využití vratků z pekařských výrob v technologii výroby piva
Technological capabilities of bakery leftovers usage in brewery
Abstract:
Tato bakalářská práce pojednává o technologii výroby piva s možností nahrazení části sladu chlebem. Základem bylo zjistit a navrhnout nějaké reálné varianty. Proto se daná práce detailněji zabývá procesem sladování i vaření piva. Pochopitelně je i nastíněna technologie výroby chleba či běžného pečiva. Důležitou součástí piva je správné fungování enzymů, které jsou taktéž předmětem tématu. Neměli bychom …moreAbstract:
This bachelor thesis addresses brewery technology that allows partial malt substitution with bread. The first task was to find and propose ways of doing so. For this reason, the thesis offers an in-depth analysis of malting and beer brewing. Also, a technology of bread production and common pastry is presented. An important part of the brewery is the correct behaviour of enzymes, which is also discussed …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 22. 4. 2021
Thesis defence
- Supervisor: doc. Ing. Tomáš Gregor, Ph.D.
- Reader: Petr Otřísal, externi
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
HAVLÁT, Petr. \textit{Technologické možnosti využití vratků z~pekařských výrob v~technologii výroby piva}. Online. Bachelor's thesis. Brno: Mendelova univerzita v Brně, Faculty of AgriSciences. 2021. Available from: https://theses.cz/id/31stpt/.
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendel University in Brno
Faculty of AgriSciencesBachelor programme / field:
Chemistry and Food Technology / Food Technology
Theses on a related topic
-
Možnosti výroby piva z netradičních surovin
Jana Jacková -
Zaniklé rybníky v okolí Chleb na Nymbursku
Petr ČERVINKA -
Jaký je náš chléb vezdejší aneb mykologické aspekty chleba
Martina Dudášová -
Chléb, náš každodenní - konceptuální instalace
Ondřej VLASÁK -
Názvy pro chléb a kaši ve slovanských jazycích. Historickosrovnávací studie
Blanka Kašpárková -
Pivo – „tekutý chléb“ ze statistického pohledu
Monika Hylenová -
Design samoobslužné řezačky na chléb
Jan Zbořil -
Ječný kvasný chléb
Lenka KŘÁPKOVÁ