Technologické možnosti využití vratků z pekařských výrob v technologii výroby piva – Petr Havlát
Petr Havlát
Bachelor's thesis
Technologické možnosti využití vratků z pekařských výrob v technologii výroby piva
Technological capabilities of bakery leftovers usage in brewery
Anotácia:
Tato bakalářská práce pojednává o technologii výroby piva s možností nahrazení části sladu chlebem. Základem bylo zjistit a navrhnout nějaké reálné varianty. Proto se daná práce detailněji zabývá procesem sladování i vaření piva. Pochopitelně je i nastíněna technologie výroby chleba či běžného pečiva. Důležitou součástí piva je správné fungování enzymů, které jsou taktéž předmětem tématu. Neměli bychom …viacAbstract:
This bachelor thesis addresses brewery technology that allows partial malt substitution with bread. The first task was to find and propose ways of doing so. For this reason, the thesis offers an in-depth analysis of malting and beer brewing. Also, a technology of bread production and common pastry is presented. An important part of the brewery is the correct behaviour of enzymes, which is also discussed …viac
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 22. 4. 2021
Obhajoba závěrečné práce
- Vedúci: doc. Ing. Tomáš Gregor, Ph.D.
- Oponent: Petr Otřísal, externi
Citační záznam
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendel University in Brno
Faculty of AgriSciencesBachelor programme / odbor:
Chemistry and Food Technology / Food Technology
Práce na příbuzné téma
-
Možnosti výroby piva z netradičních surovin
Jana Jacková -
Zaniklé rybníky v okolí Chleb na Nymbursku
Petr ČERVINKA -
Jaký je náš chléb vezdejší aneb mykologické aspekty chleba
Martina Dudášová -
Chléb, náš každodenní - konceptuální instalace
Ondřej VLASÁK -
Názvy pro chléb a kaši ve slovanských jazycích. Historickosrovnávací studie
Blanka Kašpárková -
Pivo – „tekutý chléb“ ze statistického pohledu
Monika Hylenová -
Design samoobslužné řezačky na chléb
Jan Zbořil -
Ječný kvasný chléb
Lenka KŘÁPKOVÁ