Cílená modifikace biologicky aktivních látek na bázi chinolinu – Ing. Zuzana KOZUBKOVÁ
Ing. Zuzana KOZUBKOVÁ
Doctoral thesis
Cílená modifikace biologicky aktivních látek na bázi chinolinu
Structural modification of biologically active compounds based on quinoline
Abstract:
Od objevu antibakteriálních účinků kyseliny nalidixové v roce 1962 bylo syntetizováno velké množství kongenerů, u kterých byly zkoumány jejich biologické vlastnosti. Značná pozornost byla věnována struktuře oxo-chinolinů, což vedlo k syntéze několika nových analogů, jako jsou například chinolin-4-ony, kyselina oxolinová a cinoxacin, u kterých byly objeveny účinky proti Gramnegativním bakteriím. Paralelní …moreAbstract:
Since the discovery of antibacterial effect of nalidixic acid in 1962, large number of congeners was synthesized, which have been examined for their biological properties. Particular attention was dedicated to the compounds based on the quinolone scaffold to synthesize of several new analogs,such as quinolin-4-ones, oxolinic acid and cinoxacin which were active against Gram-negative bacteria. Simultaneously …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 25. 6. 2015
Accessible from:: 25. 6. 2015
Thesis defence
- Date of defence: 15. 9. 2015
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
KOZUBKOVÁ, Zuzana. \textit{Cílená modifikace biologicky aktivních látek na bázi chinolinu}. Online. Doctoral theses, Dissertations. Zlín: Tomas Bata University in Zlín, Faculty of Technology. 2015. Available from: https://theses.cz/id/320si4/.
The right form of listing the thesis as a source quoted
KOZUBKOVÁ, Zuzana. Cílená modifikace biologicky aktivních látek na bázi chinolinu. Zlín, 2015. disertační práce (Ph.D.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Full text of thesis
Accessibility: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti od 25.6.2015
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- Soubory jsou od 25. 6. 2015 dostupné: autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Tomas Bata University in Zlín
Faculty of TechnologyDoctoral programme / field:
Food Chemistry and Technology / Food Technology