Jan Korous
Bachelor's thesis
Mikrobiologická kvalita mléka pro výrobu sýrů
Microbiological quality of milk for cheese production
Abstract:
Tato bakalářská práce pojednává o mikrobiální kvalitě mléka pro výrobu sýrů, dále informuje o složení mléka, o postupech jeho zpracování i postupech využívajících se při výrobě sýrů. Složení mléka se liší podle živočišného druhu. U všech druhů mlék je primárním cukrem laktóza, jejíž obsah se pohybuje okolo 4-8 %. Nejčastěji zastoupenými tuky jsou triacylglyceroly a nejdůležitější bílkovinou mléka je …moreAbstract:
This bachelor thesis is focused on microbiological quality of milk for cheese production. Besides that, it informs about the composition of milk and the processes in cheese production. The composition of milk differs between animal species. Lactose is the main sugar of milk, with content about 4-8 %. The majority of fat found in milk is triacylglycerol type. Casein is the most important protein, which …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 15. 4. 2016
Thesis defence
- Supervisor: Ing. Veronika Legarová, Ph.D.
- Reader: Vladimír Čejna, externi
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
KOROUS, Jan. \textit{Mikrobiologická kvalita mléka pro výrobu sýrů}. Online. Bachelor's thesis. Praha: Czech University of Life Sciences Prague, Faculty of Agrobiology, Food and Natural Resources. 2016. Available from: https://theses.cz/id/34pwmc/.
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- světu
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůCzech University of Life Sciences Prague
Faculty of Agrobiology, Food and Natural ResourcesBachelor programme / field:
Agriculture, Horticulture and Rural Development / Quality of Agricultural Products
Theses on a related topic
-
Vliv obsahu tuku na proteolytickou aktivitu čistých mlékařských kultur během zrání sýrů
Nikola Křišťálová -
Mikrobiologie mléka a sýrů vyráběných na farmách
Kristýna Nedomová -
Analýza marketingového mixu produktu Nowaco Předsmažený obalovaný sýr
Jan Valečka -
Tavený sýr jako funkční potravina
Jakub Přikryl -
Atraktivní nezrající sýr - projekt pro školní poloprovoz
Lucie Slančíková -
Sýr jako dárkový předmět
Pavel NOVÁK -
Vliv směsi bílého sýra a sýra holandského typu na vlastnosti tavených sýrových omáček
Iveta Daňková
Name
Posted by
Uploaded/Created
Rights