Bc. Denisa KŮTKOVÁ

Diplomová práce

Jídlo, paměť a identita Volyňských Čechů

Food, memory and identity of Volhynian Czechs
Anotace:
Hlavním tématem této práce je jídlo, s nímž je v práci zacházeno jako s evokativním motivem ke vzpomínání. Jídlo působí na naše smysly, což výzkumníkovi umožňuje odkrýt specifické vrstvy paměti (např. vzpomínky na dětství spojené s konzumací oblíbených jídel). V práci je kladen důraz na zkoumání vztahu jídla k paměti a identitě a k tomuto záměru slouží výstupy z analýzy polostrukturovaných rozhovorů …více
Abstract:
The main subject of this work is food, which is used as an evocative motive for remembrance. Food affects our senses, which allows the researcher to uncover specific areas of memory (eg. childhood memorie associated with eating favorite foods). Emphasis is put on examining the relationship between food and memory and between food and identity and to fulfill this intention semi-structured interviews …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 25. 4. 2022
Zveřejnit od: 31. 12. 2999

Obhajoba závěrečné práce

  • Vedoucí: PhDr. Tereza Šlehoferová, Ph.D.

Citační záznam

Jak správně citovat práci

KŮTKOVÁ, Denisa. Jídlo, paměť a identita Volyňských Čechů. Plzeň, 2022. diplomová práce (Mgr.). ZÁPADOČESKÁ UNIVERZITA V PLZNI. Fakulta filozofická

Plný text práce

Právo: Autor si nepřeje zpřístupnění práce veřejnosti

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • Soubory jsou nedostupné.
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: ZÁPADOČESKÁ UNIVERZITA V PLZNI, Fakulta filozofická
Vázaný výtisk práce naleznete v Univerzitní knihovně ZČU, více na http://www.knihovna.zcu.cz/kvalifikacni-prace/