Analytické a senzorické hodnotenie vínnych destilátov – Bc. Orsolya Jávorka
Bc. Orsolya Jávorka
Master's thesis
Analytické a senzorické hodnotenie vínnych destilátov
Analytické a senzorické hodnocení vinných destilátů
Anotácia:
Literární část se zabývá látkovým složením vín, ovocných vín a vinných destilátů, procesem destilování, destilačními zařízeními a legislativou. Experimentální část je zaměřená na výrobu vinných destilátů, senzorické hodnocení vzorků a analytický rozbor jednotlivých vín a destilátů. Získané body ze senzorického hodnocení byly následně zpracovány do tabulek a statisticky vyhodnoceny. Nejlépe hodnocené …viacAbstract:
The theoretical part of the thesis deals with the substance composition of grape wines, fruit wines and wine distillates, with the distillation process, with distillation equipment and legislation. The practical part is focused on the production of wine distillates, sensory evaluation of samples and analytical analysis of individual wines and distillates. The points obtained from the sensory evaluation …viacAbstract:
Literárna časť práce sa zaoberá látkovým zložením hroznových vín, ovocných vín a vínnych destilátov, procesom destilovania, destilačnými zariadeniami a legislatívou. Experimentálna časť je zameraná na výrobu vínnych destilátov, senzorického hodnotenia vzoriek a analytického rozboru jednotlivých vín a destilátov. Získané body zo senzorického hodnotenia boli následne spracované v tabuľkách a štatisticky …viac
Jazyk práce: Slovak
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 11. 5. 2022
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 6. 6. 2022
- Vedúci: Ing. Petr Šnurkovič, Ph.D. DiS.
- Oponent: Miloš Jurica, Ph.D.
Citační záznam
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Zahradnická fakultaMendel University in Brno
Faculty of HorticultureMaster programme / specializace:
Horticulture engineering / Zpracovatelské technologie a kvalita potravin