Analytické a senzorické hodnotenie vínnych destilátov – Bc. Orsolya Jávorka
Bc. Orsolya Jávorka
Master's thesis
Analytické a senzorické hodnotenie vínnych destilátov
Analytické a senzorické hodnocení vinných destilátů
Abstract:
Literární část se zabývá látkovým složením vín, ovocných vín a vinných destilátů, procesem destilování, destilačními zařízeními a legislativou. Experimentální část je zaměřená na výrobu vinných destilátů, senzorické hodnocení vzorků a analytický rozbor jednotlivých vín a destilátů. Získané body ze senzorického hodnocení byly následně zpracovány do tabulek a statisticky vyhodnoceny. Nejlépe hodnocené …moreAbstract:
The theoretical part of the thesis deals with the substance composition of grape wines, fruit wines and wine distillates, with the distillation process, with distillation equipment and legislation. The practical part is focused on the production of wine distillates, sensory evaluation of samples and analytical analysis of individual wines and distillates. The points obtained from the sensory evaluation …moreAbstract:
Literárna časť práce sa zaoberá látkovým zložením hroznových vín, ovocných vín a vínnych destilátov, procesom destilovania, destilačnými zariadeniami a legislatívou. Experimentálna časť je zameraná na výrobu vínnych destilátov, senzorického hodnotenia vzoriek a analytického rozboru jednotlivých vín a destilátov. Získané body zo senzorického hodnotenia boli následne spracované v tabuľkách a štatisticky …more
Language used: Slovak
Date on which the thesis was submitted / produced: 11. 5. 2022
Thesis defence
- Date of defence: 6. 6. 2022
- Supervisor: Ing. Petr Šnurkovič, Ph.D. DiS.
- Reader: Miloš Jurica, Ph.D.
Citation record
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Mendelova univerzita v Brně, Zahradnická fakultaMendel University in Brno
Faculty of HorticultureMaster programme / specializace:
Horticulture engineering / Zpracovatelské technologie a kvalita potravin