Bc. Anežka Chovancová

Master's thesis

Chemická transformace těkavých sloučenin obsažených\nl{} v levanduli

Chemical transformation of volatile compounds contained in lavender
Abstract:
Tato diplomová práce se zabývá změnou složení levandulového esenciálního oleje v průběhu izolace hydrodestilací. Standardy silic nejvýznamnějších komponent levandulových esenciálních olejů byly vystaveny podmínkám simulujících hydrodestilační proces a byla sledována jejich transformace. Vzorky byly analyzovány pomocí plynové chromatografie s hmotnostní detekcí. Na základě výsledků a poznatků z literárních …more
Abstract:
The subject of the diploma thesis is transformation of volatile compounds lavender essential oils during hydrodistillation. The experimental part is focused on the chemical transformation of typical volatile compounds lavender essential oils. The samples were analysed by GC-MS. Based on the results and literature sources were proposed mechanisms of transformations.
 
 
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 21. 7. 2021
Accessible from:: 31. 12. 2999

Thesis defence

  • Supervisor: Ing. Tomáš Bajer, Ph.D.

Citation record

The right form of listing the thesis as a source quoted

Chovancová, Anežka. Chemická transformace těkavých sloučenin obsažených\nl{} v levanduli. Pardubice, 2021. diplomová práce (Ing.). Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická

Full text of thesis

Accessibility: Autor si nepřeje zpřístupnění práce veřejnosti

Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:
  • Soubory jsou nedostupné.
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Pardubice, Fakulta chemicko-technologická

University of Pardubice

Faculty of Chemical Technology

Master programme / field:
Chemistry and Technology of Foodstuffs / Evaluation and Analysis of Foodstuffs

Theses on a related topic