Nutriční hodnota lipofilních látek v odrůdách českého máku – Bc. Alžběta Hroudová
Bc. Alžběta Hroudová
Diplomová práce
Nutriční hodnota lipofilních látek v odrůdách českého máku
Nutritional value of lipophilic compounds in Czech poppy seeds varieties
Anotace:
Pěstování máku má v České republice dlouholetou tradici. Mák je součástí několika tradičních receptur nejen v České republice, ale i na Slovensku nebo třeba v Rakousku. Není tedy náhoda, že jsme od roku 2006 největším producentem a exportérem modrého máku a získali jsme Chráněné zeměpisné označení „Český modrý mák“. Mák se u nás pěstuje jak pro kulinářské účely, tak pro získávání vysoce kvalitního …víceAbstract:
Poppy cultivation has had a long tradition in the Czech Republic. Moreover, poppy not only belongs to Czech variety of traditional cuisines but is also used in Slovakia and Austria. As a result, it is no surprise that Czechia has been the leading producer and exporter of blue poppy since 2006, earning the Protected Geographical Indication "Czech Blue Poppy." Furthermore, poppy is planted in our …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 20. 4. 2022
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: prof. Ing. Lenka Kouřimská, Ph.D.
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
HROUDOVÁ, Alžběta. \textit{Nutriční hodnota lipofilních látek v odrůdách českého máku}. Online. Diplomová práce. Praha: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojů. 2022. Dostupné z: https://theses.cz/id/368oib/.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůČeská zemědělská univerzita v Praze
Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůMagisterský studijní program:
Výživa a potraviny
Práce na příbuzné téma
-
Esenciální mastné kyseliny v potravinách a potravinových doplňcích v ČR
Roman MIKŠÍK -
Vliv přidání mrkve do výživy cvrčka banánového (Gryllus assimilis) na obsah karotenoidů a tokoferolů
Terezie Mačková -
Assessment of the financial position and performance of a chosen Russian company operating in the natural gas industry
Roman Mak -
Marketingový pohled na mezinárodní spolupráci Moravské galerie v Brně a MAK Wien.
Kristýna Rusňaková -
Mak siaty ako prírodný zdroj ópiových alkaloidov
Michaela Gállová -
Mák - obsahové látky v semenech máku a makovině
Matyáš Chalupný -
Mák – zdroj minerálních látek a důležitých živin
Natálie Moravcová -
Mák jako potenciálně významný zdroj vitaminu E
Iveta Albrechtová
Název
Vložil
Vloženo
Práva