PSE a jeho vliv na kvalitu vepřového masa do 48 hodin po porážce – Aleš PUDIVÍTR
Aleš PUDIVÍTR
Diplomová práce
PSE a jeho vliv na kvalitu vepřového masa do 48 hodin po porážce
PSE-Defect - Quality Impact During 48 Hours After Slaughtering
Anotace:
Hlavním úkolem diplomové práce bylo porovnání vlivu způsobu omračování (omračování elektrickým proudem, omračování plynem CO2) prasat při porážce a sledování vlivu stupně zasažení vepřového masa jakostní odchylkou PSE v čase od poražení do rozbourání (cca 48 hodin). K posouzení PSE masa byly stanoveny základní identifikační ukazatele jako je hodnota pH1, ztráta masné šťávy odkapáním a světlost masa …víceAbstract:
Comparison of pig?s stunning (by electricity or CO2) at slaughterhouse and monitoring the occurrence of quality variance PSE during 48 hours post mortem was main goal of this work. Basic indicators such as pH1, drip loss of water and meat colour (lightness) were determined to assess PSE. In addition to these indicators have been also evaluated values of pH24 and pH48. The result of those indicators …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 27. 4. 2012
Zveřejnit od: 27. 4. 2012
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: Ing. Pavel Smetana, Ph.D.
Citační záznam
Jak správně citovat práci
PUDIVÍTR, Aleš. PSE a jeho vliv na kvalitu vepřového masa do 48 hodin po porážce. Č. Bud., 2012. diplomová práce (Ing.). JIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH. Zemědělská fakulta
Plný text práce
Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti od 27.4.2012
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- Soubory jsou od 27. 4. 2012 dostupné: světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: JIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH, Zemědělská fakultaJIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH
Zemědělská fakultaMagisterský studijní program / obor:
Zemědělské inženýrství / Provozně podnikatelský obor
Práce na příbuzné téma
-
Porovnání velikosti plochy ustájení na zdravotní stav a masnou užitkovost prasat ve výkrmu
Martin KOHOUT -
Vliv velikosti plochy ustájení na zdravotní stav a masnou užitkovost prasat ve výkrmu
Martin KOHOUT -
Vlivy působící na celkovou jakost výsekového masa a odchylky jakosti
Adéla Kolísková -
Monitoring PSE masa a jeho vliv na jakost masných výrobků
Josef KOVÁŘ -
Vliv různých typů porážecích linek na výskyt vad vepřového masa (PSE)
Lenka ČERNÁ -
Posouzení kvality vepřového masa
Lenka Kotrbová -
Vliv genotypu a pohlaví prasat na technologické vady masa
Veronika Stará
Název
Vložil
Vloženo
Práva