Adéla Kolísková

Bakalářská práce

Vlivy působící na celkovou jakost výsekového masa a odchylky jakosti

Influences affecting the overall quality of ground meat and quality deviations
Anotace:
Téma zahrnuje definici pojmu maso, také je zde uvedena jeho spotřeba v posledních letech. Rovněž se zabývám chemickým složením a vysvětlením pojmu jakost, která je výsledkem devíti jakostních charakteristik. Dále jsou zde popsány faktory, které výslednou jakost masa ovlivňují. Faktory lze rozdělit na intravitální a postmortální. Podrobněji jsou popsány postmortální procesy a jatečné zpracování, které …více
Abstract:
The term meat is defined in the bachelor's thesis, and its consumption in recent years is also listed here. I also deal with the chemical composition and explanation of the concept of quality, which is the result of nine quality characteristics. Furthermore, the factors that influence the final quality of the meat are described here. Factors can be divided into intravital and postmortem. Postmortem …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 27. 4. 2023

Obhajoba závěrečné práce

  • Obhajoba proběhla 7. 6. 2023
  • Vedoucí: doc. Ing. Miroslav Jůzl, Ph.D.
  • Oponent: Lukáš Dvořák, Ph.D.

Citační záznam

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakulta