PSE a jeho vliv na kvalitu vepřového masa do 48 hodin po porážce – Aleš PUDIVÍTR
Aleš PUDIVÍTR
Master's thesis
PSE a jeho vliv na kvalitu vepřového masa do 48 hodin po porážce
PSE-Defect - Quality Impact During 48 Hours After Slaughtering
Abstract:
Hlavním úkolem diplomové práce bylo porovnání vlivu způsobu omračování (omračování elektrickým proudem, omračování plynem CO2) prasat při porážce a sledování vlivu stupně zasažení vepřového masa jakostní odchylkou PSE v čase od poražení do rozbourání (cca 48 hodin). K posouzení PSE masa byly stanoveny základní identifikační ukazatele jako je hodnota pH1, ztráta masné šťávy odkapáním a světlost masa …moreAbstract:
Comparison of pig?s stunning (by electricity or CO2) at slaughterhouse and monitoring the occurrence of quality variance PSE during 48 hours post mortem was main goal of this work. Basic indicators such as pH1, drip loss of water and meat colour (lightness) were determined to assess PSE. In addition to these indicators have been also evaluated values of pH24 and pH48. The result of those indicators …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 27. 4. 2012
Accessible from:: 27. 4. 2012
Thesis defence
- Supervisor: Ing. Pavel Smetana, Ph.D.
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
PUDIVÍTR, Aleš. \textit{PSE a jeho vliv na kvalitu vepřového masa do 48 hodin po porážce}. Online. Master's thesis. České Budějovice: University of South Bohemia in České Budějovice, Faculty of Agriculture. 2012. Available from: https://theses.cz/id/36v6dy/.
The right form of listing the thesis as a source quoted
PUDIVÍTR, Aleš. PSE a jeho vliv na kvalitu vepřového masa do 48 hodin po porážce. Č. Bud., 2012. diplomová práce (Ing.). JIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH. Zemědělská fakulta
Full text of thesis
Accessibility: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti od 27.4.2012
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- Soubory jsou od 27. 4. 2012 dostupné: světu
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: JIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH, Zemědělská fakultaUNIVERSITY OF SOUTH BOHEMIA IN ČESKÉ BUDĚJOVICE
Faculty of AgricultureMaster programme / field:
Agriculture Engineering / Operational Management
Theses on a related topic
-
Vliv velikosti plochy ustájení na zdravotní stav a masnou užitkovost prasat ve výkrmu
Martin KOHOUT -
Porovnání velikosti plochy ustájení na zdravotní stav a masnou užitkovost prasat ve výkrmu
Martin KOHOUT -
Vlivy působící na celkovou jakost výsekového masa a odchylky jakosti
Adéla Kolísková -
Monitoring PSE masa a jeho vliv na jakost masných výrobků
Josef KOVÁŘ -
Vliv různých typů porážecích linek na výskyt vad vepřového masa (PSE)
Lenka ČERNÁ -
Posouzení kvality vepřového masa
Lenka Kotrbová -
Vliv genotypu a pohlaví prasat na technologické vady masa
Veronika Stará
Name
Posted by
Uploaded/Created
Rights