Radek Koudelka
Bachelor's thesis
Bezlepkové těstoviny
Gluten-free pasta
Anotácia:
V bakalářské práci, „Bezlepkové těstoviny“, je popsán lepek, suroviny, které lepek obsahují a vliv lepku na lidský organismus, je popsána celiakie, projevy a symptomy a její diagnóza. Jsou stručně shrnuty zásady bezlepkové diety, legislativa týkající se obsahu lepku a výroba těstovin.V praktické části byly z bezlepkové mouky Jizerka s 20% přídavkem mouky ze žlutého hrachu, červené čočky a mouky cizrnové …viacAbstract:
The bachelor's thesis, "Gluten-free pasta", describes gluten, the raw materials that contain gluten and the effect of gluten on the human body, describes celiac disease, signs and symptoms and its diagnosis. The principles of a gluten-free diet, legislation on gluten content and pasta production are briefly summarized.In the practical part, four pasta recipes were made from gluten-free Jizerka flour …viac
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 4. 5. 2020
Obhajoba závěrečné práce
- Vedúci: doc. Ing. Viera Šottníková, Ph.D.
- Oponent: Jindřiška Kučerová, Ph.D.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendel University in Brno
Faculty of AgriSciencesBachelor programme / odbor:
Chemistry and Food Technology / Food Technology
Práce na příbuzné téma
-
Senzorické hodnoceni teffu a výrobků z něj
Kateřina Nedomová -
Hodnocení bezlepkových potravin se zaměřením na bezlepkové těstoviny
Magdaléna DARDOVÁ -
Hodnocení bezlepkových potravin se zaměřením na pečivo
Tomáš BRTNA -
Hodnocení kvality bezlepkových potravin se zaměřením na těstoviny
Adéla KRŮČKOVÁ -
Hodnocení kvality bezlepkových potravin se zaměřením na pečivo
Adéla HANUŠOVÁ -
Hodnocení bezlepkových potravin se zaměřením na pečivo
Aneta BRABENCOVÁ -
Hodnocení kvality bezlepkových potravin se zaměřením na pečivo
Helena ZIMMELOVÁ -
Hodnocení kvality bezlepkových potravin se zaměřením na pečivo
Radka OSINKOVÁ