Radek Koudelka
Bachelor's thesis
Bezlepkové těstoviny
Gluten-free pasta
Abstract:
V bakalářské práci, „Bezlepkové těstoviny“, je popsán lepek, suroviny, které lepek obsahují a vliv lepku na lidský organismus, je popsána celiakie, projevy a symptomy a její diagnóza. Jsou stručně shrnuty zásady bezlepkové diety, legislativa týkající se obsahu lepku a výroba těstovin.V praktické části byly z bezlepkové mouky Jizerka s 20% přídavkem mouky ze žlutého hrachu, červené čočky a mouky cizrnové …moreAbstract:
The bachelor's thesis, "Gluten-free pasta", describes gluten, the raw materials that contain gluten and the effect of gluten on the human body, describes celiac disease, signs and symptoms and its diagnosis. The principles of a gluten-free diet, legislation on gluten content and pasta production are briefly summarized.In the practical part, four pasta recipes were made from gluten-free Jizerka flour …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 4. 5. 2020
Thesis defence
- Supervisor: doc. Ing. Viera Šottníková, Ph.D.
- Reader: Jindřiška Kučerová, Ph.D.
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendel University in Brno
Faculty of AgriSciencesBachelor programme / field:
Chemistry and Food Technology / Food Technology
Theses on a related topic
-
Senzorické hodnoceni teffu a výrobků z něj
Kateřina Nedomová -
Hodnocení bezlepkových potravin se zaměřením na bezlepkové těstoviny
Magdaléna DARDOVÁ -
Hodnocení bezlepkových potravin se zaměřením na pečivo
Tomáš BRTNA -
Hodnocení kvality bezlepkových potravin se zaměřením na pečivo
Adéla HANUŠOVÁ -
Hodnocení bezlepkových potravin se zaměřením na pečivo
Aneta BRABENCOVÁ -
Hodnocení kvality bezlepkových potravin se zaměřením na pečivo
Helena ZIMMELOVÁ -
Hodnocení kvality bezlepkových potravin se zaměřením na pečivo
Tomáš MARKO -
Mouky jiné než obilovin
Adelina Nasurlaeva