Bc. Alžběta DVOŘÁKOVÁ

Diplomová práce

Zacházení s potravinami a jejich hodnocení - zkažené nebo dobré?

Treating food and its evaluation - rotten or good?
Anotace:
Tato práce pojednává o tom, kolik jídla lidé v domácnosti vyhazují a proč se tak děje. Cílem práce bylo zjistit, jakým způsobem lidé zacházejí s potravinami od jejich zakoupení až po konzumaci nebo v opačném případě vyhození. Zajímala mne i důvody a interpretace zmíněného jednání, tedy jakási racionalita respondentů. Zjišťován byl také způsob, jakým lidé rozhodnou, že potravinu již vyhodí.
Abstract:
This thesis deals with throwing away food within households. The aim of this work is to find out the way how people treat food, from the point of buying it until consuming it, or on the other hand throwing it away into garbage bin. I seek the reasons why food ends rotten in garbage and how do actors interpret and rationalize this particular behaviour. I also wanted to find out what are the ways people …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 29. 6. 2015
Zveřejnit od: 31. 12. 2999

Obhajoba závěrečné práce

  • Vedoucí: Mgr. Daniel Sosna, Ph.D.

Citační záznam

Jak správně citovat práci

DVOŘÁKOVÁ, Alžběta. Zacházení s potravinami a jejich hodnocení - zkažené nebo dobré?. Plzeň, 2015. diplomová práce (Mgr.). ZÁPADOČESKÁ UNIVERZITA V PLZNI. Fakulta filozofická

Plný text práce

Právo: Autor si nepřeje zpřístupnění práce veřejnosti

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • Soubory jsou nedostupné.
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: ZÁPADOČESKÁ UNIVERZITA V PLZNI, Fakulta filozofická
Vázaný výtisk práce naleznete v Univerzitní knihovně ZČU, více na http://www.knihovna.zcu.cz/kvalifikacni-prace/