Zacházení s potravinami a jejich hodnocení - zkažené nebo dobré? – Bc. Alžběta DVOŘÁKOVÁ
Bc. Alžběta DVOŘÁKOVÁ
Diplomová práce
Zacházení s potravinami a jejich hodnocení - zkažené nebo dobré?
Treating food and its evaluation - rotten or good?
Anotace:
Tato práce pojednává o tom, kolik jídla lidé v domácnosti vyhazují a proč se tak děje. Cílem práce bylo zjistit, jakým způsobem lidé zacházejí s potravinami od jejich zakoupení až po konzumaci nebo v opačném případě vyhození. Zajímala mne i důvody a interpretace zmíněného jednání, tedy jakási racionalita respondentů. Zjišťován byl také způsob, jakým lidé rozhodnou, že potravinu již vyhodí.Abstract:
This thesis deals with throwing away food within households. The aim of this work is to find out the way how people treat food, from the point of buying it until consuming it, or on the other hand throwing it away into garbage bin. I seek the reasons why food ends rotten in garbage and how do actors interpret and rationalize this particular behaviour. I also wanted to find out what are the ways people …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 29. 6. 2015
Zveřejnit od: 31. 12. 2999
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: Mgr. Daniel Sosna, Ph.D.
Citační záznam
Jak správně citovat práci
DVOŘÁKOVÁ, Alžběta. Zacházení s potravinami a jejich hodnocení - zkažené nebo dobré?. Plzeň, 2015. diplomová práce (Mgr.). ZÁPADOČESKÁ UNIVERZITA V PLZNI. Fakulta filozofická
Plný text práce
Právo: Autor si nepřeje zpřístupnění práce veřejnosti
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- Soubory jsou nedostupné.
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: ZÁPADOČESKÁ UNIVERZITA V PLZNI, Fakulta filozofickáVázaný výtisk práce naleznete v Univerzitní knihovně ZČU, více na http://www.knihovna.zcu.cz/kvalifikacni-prace/
ZÁPADOČESKÁ UNIVERZITA V PLZNI
Fakulta filozofickáMagisterský studijní program / obor:
Antropologie / Sociální a kulturní antropologie
Práce na příbuzné téma
-
Jídlo a stolování v kinematografii Jiřího Menzela
Jan Rec -
Udržitelnost a jídlo (plýtvání jídlem dětmi: případová studie předškolního zařízení)
Anna Roháčková -
Někdo maluje květiny a ženy, aby si mohl opatřit co nejvíce jídla.A někdo maluje jídlo, aby mohl ženě koupit květiny.
Katarína KOVÁČOVÁ -
Krajina k jídlu a jídlo v krajině i veřejném prostoru.
Apolena Jirásková -
Krajina k jídlu a jídlo v krajině i veřejném prostoru
Tereza Nová -
Jídlo jako cesta k interkulturní výchově
Barbora Kučerová -
Digitální jídlo jako forma gastronomické budoucnosti
Radek Zatloukal -
Jídlo jako předmět a prostředek uměleckého vyjádření
Jakub Nachtigal