Slavné osobnosti v dějinách gastronomie – Václava Horváthová
Václava Horváthová
Bakalářská práce
Slavné osobnosti v dějinách gastronomie
Famous figures in the history of gastronomy
Anotace:
Tématem mé bakalářské práce Slavné osobnosti v dějinách gastronomie je seznámení s vybranými osobnostmi ze světových i českých dějin gastronomie, které zasáhly do vývoje dějin gastronomie. V závěrečné části práce je zdokumentování a zhodnocení vztahu současných osobností na české gastronomické scéně k osobnostem z historie, jakým způsobem ovlivnily jejich práci a postoj k současné gastronomii a potvrzení …víceAbstract:
The topic of my thesis is to introduce the selected personalities from the world of Czech history and gastronomy, who influenced the development history of gastronomy. In the final part of the paper is analysis of the relationship of the current figures on the Czech gastronomic scene to celebrities from history, which influenced their attitude to work and contemporary gastronomy. Keywords - gastronomy …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 25. 4. 2013
Identifikátor:
http://is.vsh.cz/th/6026/vsh_b/
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 5. 6. 2013
- Vedoucí: Mgr. Libuše Fojtová
- Oponent: Mgr. Milena Straková
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
HORVÁTHOVÁ, Václava. \textit{Slavné osobnosti v dějinách gastronomie}. Online. Bakalářská práce. Praha: University College Prague - Vysoká škola mezinárodních vztahů a Vysoká škola hotelová a ekonomická s.r.o. 2013. Dostupné z: https://theses.cz/id/38wa37/.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- nikomu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Vysoká škola hotelová v PrazeVysoká škola hotelová v Praze
Bakalářský studijní program / obor:
Gastronomie, hotelnictví a turismus / Hotelnictví
Práce na příbuzné téma
-
Gastronomický portál „Food Tips Brno“
Natalia Gigina -
Food and Cusine of the Haná Region: then and now
Tereza Sehnalová -
Metódy tepelného spracovania vybraných základných pokrmov a ich využitie v reštauráciách
Róbert Adámik -
Slavné postavy v dějinách gastronomie
Aneta Peterová -
Gastronomie jako součást kulturního turismu
Rebeka Maria Kasapidu -
Organizace, rozvoj a specifika gastronomie ve vybrané zemi
Roksolana Nesmiyan