Vliv furcellaranu na viskoelastické vlastnosti tavených sýrů během skladování – Bc. Denisa Záblacká
Bc. Denisa Záblacká
Master's thesis
Vliv furcellaranu na viskoelastické vlastnosti tavených sýrů během skladování
The Effect of Furcellarane on Viscoelastic Properties of Processed Cheese during Storage
Abstract:
Cílem práce bylo posoudit vliv přídavku furcellaranu na viskoelastické vlastnosti tavených sýrů [obsah sušiny 40 % (w/w), obsah tuku v sušině 55 % (w/w)] v průběhu 60denního skladování při teplotě 6 ? 2 °C. Výroba modelových vzorků byla uskutečněna bez přídavku i s přídavkem směsi fosforečnanových tavicích solí [dihydrogenfosforečnan sodný (NaH2PO4; MSP), hydrogenfosforečnan sodný (Na2HPO4; DSP), difosforečnan …moreAbstract:
The aim of this thesis was to monitor the influence of furcellaran addition on the viscoelastic properties of processed cheese [dry matter content 40 % (w/w), fat in dry matter content 55 % (w/w)] during 60 days of storage at 6 ? 2 °C. Model samples of processed cheese were made without and with the addition of a mixture of phosphate emulsifying salts [sodium dihydrogen phosphate (NaH2PO4; MSP), disodium …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 24. 4. 2018
Thesis defence
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
ZÁBLACKÁ, Denisa. \textit{Vliv furcellaranu na viskoelastické vlastnosti tavených sýrů během skladování}. Online. Master's thesis. Zlín: Tomas Bata University in Zlín, Faculty of Technology. 2018. Available from: https://theses.cz/id/395xqh/.
The right form of listing the thesis as a source quoted
Záblacká, Denisa. Vliv furcellaranu na viskoelastické vlastnosti tavených sýrů během skladování. Zlín, 2018. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Tomas Bata University in Zlín
Faculty of TechnologyMaster programme / field:
Chemistry and Food Technologies / Food Technology
Theses on a related topic
-
Přídavek vybraných hydrokoloidů na viskoelastické vlastnosti roztíratelných tvarohových sýrů
Veronika Halamková -
Vliv různých hydrokoloidů na viskoelastické vlastnosti mléčných dezertů
Tereza Machů -
Vliv přídavku vybraných hydrokoloidů na technologické vlastnosti masových pomazánek
Alice Čalová -
Vliv pridavku furcellaranu a draselnych tavicich soli na konzistenci tavenych syru
Iva Peníšková -
Kyselina adipová a její soli jako možná náhrada tradičních tavicích solí
Lenka JEDLIČKOVÁ -
Antibakteriální účinek tavící soli HBS (polyfosforečnan s dlouhým lineárním řetězcem).
Adéla NOVÁKOVÁ -
Vliv draselných tavicích solí na viskoelastické vlastnosti taveného sýra během skladování
Eva Janošíková -
Vliv přídavků kappa-karagenanu a draselných tavicích solí na vybrané vlastnosti tavených sýrů
Pavla Šubertová