Vliv tepelného opracování hlíz různých odrůd brambor na jejich senzorickou jakost – Bc. Klaudie Adamíková
Bc. Klaudie Adamíková
Master's thesis
Vliv tepelného opracování hlíz různých odrůd brambor na jejich senzorickou jakost
Influence of heat treatment of tubers of different potato varieties on their sensory quality
Abstract:
Diplomová práce se zabývá vlivem tepelného opracování hlíz různých odrůd brambor na jejich senzorickou jakost. Zahrnuje rozdělení a označování hlíz brambor dle různých skupin, složení. Část práce se zabývá škůdci a tepelném ošetření. V praktické části byly vyčleněny hlízy sedmi odrůd brambor: Blue Star, Colomba, Dali, Lilly, Mulberry Beauty, Princess a Violet Queen. Tyto odrůdy se tepelně upravily …moreAbstract:
The diploma thesis deals with the influence of heat treatment of tubers of different potato varieties on their sensory quality. It includes the division and labeling of potato tubers according to different groups, composition. Part of the work deals with pests and heat treatment. In the practical part, tubers of seven varieties of potatoes were singled out: Blue Star, Colomba, Dali, Lilly, Mulberry …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 4. 5. 2022
Thesis defence
- Date of defence: 1. 6. 2022
- Supervisor: doc. Ing. Miroslav Jůzl, Ph.D.
- Reader: Lukáš Dvořák, Ph.D.
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
ADAMÍKOVÁ, Klaudie. \textit{Vliv tepelného opracování hlíz různých odrůd brambor na jejich senzorickou jakost}. Online. Master's thesis. Brno: Mendelova univerzita v Brně, Faculty of AgriSciences. 2022. Available from: https://theses.cz/id/39ldrt/.
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendel University in Brno
Faculty of AgriSciencesMaster programme / field:
Chemistry and Food Technology / Food Technology
Theses on a related topic
-
Senzorické hodnoceni teffu a výrobků z něj
Kateřina Nedomová -
Senzorické hodnocení kávy z Coffea arabica v závislosti na způsobu přípravy: Testování pomocí senzorického a konzumentského panelu
Markéta Kratochvílová -
Vliv vybraných demografických faktorů na senzorické hodnocení a přijatelnost konzumních druhů mlék
Denisa TOMÁŠKOVÁ -
Influence of heat treatment on composition and properties of drinking milk
Maksym Biehlitse -
Vliv velikosti sadby a odrůd s různou barvou dužniny na strukturu výnosu brambor
Jan Skála