Ing. Jana STEHLÍKOVÁ

Diplomová práce

Organoleptické vlastnosti piva z hlediska degustátorů a běžných konzumentů a změny při stárnutí

Organoleptic beer charakteristics in term of tasters and common consumers, changes durin aging
Anotace:
Historie pivovarnictví. Popis jednotlivých vlastností piva - vůně, plnost, říz, hořkost. Popis cizích chutí a vůní do tříd. Hodnocení psychologických aspektů senzorické analýzy piva a faktorů v pivu s pozitivním vlivem na zdraví člověka. Sledovat popsané faktory u 4 stáček 11% piva a statistické vyhodnocení. Spolupracovat s profesionálními pracovníky pivovaru Litovel, a. s.
Abstract:
Brewing industry history. Description single quality beer - smell, fullness, vigour, bitterness. Description foreign tastes and smells to the classes. Classification psychological aspects sensorial beer analysis and factors in beer with positive incidence to the human health. Watching circumscribed factors near 4 taps of 11% beer and statistical evaluation. Cooperating with professional workers in …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 31. 5. 2006
Zveřejnit od: 31. 5. 2006
Identifikátor: 2214

Obhajoba závěrečné práce

  • Obhajoba proběhla 13. 6. 2006
  • Vedoucí: prof. Ing. Ignác Hoza, CSc.

Citační záznam

Jak správně citovat práci

STEHLÍKOVÁ, Jana. Organoleptické vlastnosti piva z hlediska degustátorů a běžných konzumentů a změny při stárnutí. Zlín, 2006. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická

Plný text práce

Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti až od 31. 05. 2006

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • Soubory jsou od 31. 5. 2006 dostupné: autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologická
Plný text práce je k dispozici v elektronické podobě.

Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně

Fakulta technologická

Magisterský studijní program / obor:
Ekonomika a management / Ekonomika a hygiena výživy