Jitka Gajárková

Bachelor's thesis

Charakteristika lipofilních barviv s antioxidačními účinky v potravinách

Characterization of Lipophilic Colorants with Antioxidative Effect in Foods
Anotácia:
Cílem bakalářské práce je charakteristika lipofilních barviv s antioxidačním účinkem. Práce je zaměřená na karotenoidy jako jednu z hlavních skupin lipofilních barviv, jejich rozdělení, strukturu, vlastnosti a výskyt v potravinách. V další části je popsán vznik volných radikálů, jejich přeměna, a nežádoucí účinky. Dále jsou zde charakterizovány karotenoidy jako antioxidanty a jejich antioxidační působení …viac
Abstract:
The aim of this bachelor thesis is lipophilic colorants with antioxidant effect characterization. The work is focused on carotenoids as one of the most important lipophilic colorants, their division, structure, properties and occurrence in food. Formation of free radical, their transformation and negative effects are also described. Characterisation of carotenoids as antioxidants and their antioxidant …viac
 
 
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 19. 5. 2022

Obhajoba závěrečné práce

Citační záznam

Jak správně citovat práci

Gajárková, Jitka. Charakteristika lipofilních barviv s antioxidačními účinky v potravinách. Zlín, 2022. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologická
Plny text prace je k dispozici v elektronicke podobe

Tomas Bata University in Zlín

Faculty of Technology

Bachelor programme / odbor:
Technologie a hodnocení potravin / Food Technology

Práce na příbuzné téma

Všechny práce