Charakteristika lipofilních barviv s antioxidačními účinky v potravinách – Jitka Gajárková
Jitka Gajárková
Bakalářská práce
Charakteristika lipofilních barviv s antioxidačními účinky v potravinách
Characterization of Lipophilic Colorants with Antioxidative Effect in Foods
Anotace:
Cílem bakalářské práce je charakteristika lipofilních barviv s antioxidačním účinkem. Práce je zaměřená na karotenoidy jako jednu z hlavních skupin lipofilních barviv, jejich rozdělení, strukturu, vlastnosti a výskyt v potravinách. V další části je popsán vznik volných radikálů, jejich přeměna, a nežádoucí účinky. Dále jsou zde charakterizovány karotenoidy jako antioxidanty a jejich antioxidační působení …víceAbstract:
The aim of this bachelor thesis is lipophilic colorants with antioxidant effect characterization. The work is focused on carotenoids as one of the most important lipophilic colorants, their division, structure, properties and occurrence in food. Formation of free radical, their transformation and negative effects are also described. Characterisation of carotenoids as antioxidants and their antioxidant …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 19. 5. 2022
Obhajoba závěrečné práce
Citační záznam
Jak správně citovat práci
Gajárková, Jitka. Charakteristika lipofilních barviv s antioxidačními účinky v potravinách. Zlín, 2022. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
Fakulta technologickáBakalářský studijní program / obor:
Technologie a hodnocení potravin / Technologie potravin
Práce na příbuzné téma
-
Volné radikály a antioxidanty v reprodukční fyziologii zvířat
Nina MOKRÁČKOVÁ -
Antioxidanty a jejich vliv na organismus
Robin KLIEBER -
Antioxidanty u brambor
Lucie Babováková -
Potraviny bohaté na antioxidanty
Erika Zárubová -
Antioxidanty v bylinných čajích
Eva Musilová -
Antioxidanty v bylinných čajích
Anna Procházková -
Bylinné čaje a jejich antioxidanty
Ladislava Ilčíková -
Barviva v potravinách
Lucie Kroutilová