Faktory ovlivňující produkci biogenních aminů u vybraných kmenů Lactococcus lactis – Bc. Tereza PODEŠVOVÁ
Bc. Tereza PODEŠVOVÁ
Master's thesis
Faktory ovlivňující produkci biogenních aminů u vybraných kmenů Lactococcus lactis
Factors influencing the production of biogenic amines in the chosen strains of Lactococcus lactis
Abstract:
Tato práce je zaměřená na dekarboxylázovou aktivitu vybraných bakterií mléčného kvašení rodu Lactococcus. Tyto bakterie se běţně pouţívají v potravinářství, jako součást smetano-vé kultury, přičemţ některé druhy byly označeny za producenty biogenních aminů. Expe-rimentálně byla tvorba těchto toxických látek detekována po kultivaci v aerobním i anae-robním prostředí v ţivných médiích o proměnlivém sloţení …moreAbstract:
This thesis is aimed at decarboxylation activity of chosen lactic acid bacteria strains Lacto-coccus. These bacteria are generally used in the food-processing industry as a component of cream culture. Some of them were identified as producers of biogenic amines. Production of these toxic substances was experimentally detected after the cultiva-tion in both aerobic and anaerobic atmosphere in nutrient …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 20. 5. 2011
Identifier:
21771
Thesis defence
- Date of defence: 31. 5. 2011
- Supervisor: doc. RNDr. Leona Buňková, Ph.D.
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
PODEŠVOVÁ, Tereza. \textit{Faktory ovlivňující produkci biogenních aminů u vybraných kmenů Lactococcus lactis}. Online. Master's thesis. Zlín: Tomas Bata University in Zlín, Faculty of Technology. 2011. Available from: https://theses.cz/id/3cj03x/.
The right form of listing the thesis as a source quoted
PODEŠVOVÁ, Tereza. Faktory ovlivňující produkci biogenních aminů u vybraných kmenů Lactococcus lactis. Kroměříž, 2011. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Full text of thesis
Accessibility: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti až od 20. 05. 2011
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Tomas Bata University in Zlín
Faculty of TechnologyMaster programme / field:
Chemistry and food technologies / Technology, hygiene and economics of food production
Theses on a related topic
-
Obsah biogenních aminů v přírodním sýru s přídavkem dekarboxyláza pozitivního kmene Lactoccous lactis subsp. cremoris
Anna MENŠÍKOVÁ -
Vlivy působící na produkci biogenních aminů u Lactococcus lactis subsp. lactis
Eva POLLAKOVÁ -
Vliv vnějších faktorů na dekarboxylázovou aktivitu Bifidobacterium animalis subsp. lactis
Iveta Kalousová -
Možnosti snížení produkce biogenních aminů vybranými bakteriemi v podmínkách in vitro
Andrea Dlabajová -
Hrachová aminoxidasa a aminy v pivu
Tereza SMOLKOVÁ -
Biogenní aminy ve fermentovaných mléčných výrobcích
Kristýna Bubelová -
Biogenní aminy v silážích
Nela Jandeková