Šárka KOUTŇÁKOVÁ

Bachelor's thesis

Hodnocení kvalitativního složení stravy u makrobiotické výživy

Qualitative evaluation of the macrobiotic diet
Abstract:
Cíl: Cílem práce bylo porovnání nutričních hodnot (celková energie, bílkoviny, tuky, sacharidy, vitamín C, vitamin B1, sodík, vápník, draslík a železo) dvou makrobiotických jídelníčků s výživovými doporučeními z knihy Referenční hodnoty pro příjem živin (9). Metodika: Nutriční hodnoty obou jídelníčků byly přepočítány počítačovým programem NutriDan. Makrobioticky stravující se ženě byly naměřeny tyto …more
Abstract:
Aim: Aim of this study was to compare the nutritional value (total energy, proteins, fats, carbohydrates, vitamin C, vitamin B1, sodium, calcium, potassium and iron) two macrobiotic diets with dietary recommendations from the book reference values for nutrient intake (9). Methodology: Nutritional values of both diets were calculated NutriDan computer program. Macrobiotic consuming the woman were measured …more
 
 
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 30. 4. 2013
Accessible from:: 30. 4. 2013

Thesis defence

  • Date of defence: 18. 6. 2013
  • Supervisor: Mgr. Vladislava Zavadilová, Ph.D.

Citation record

The right form of listing the thesis as a source quoted

KOUTŇÁKOVÁ, Šárka. Hodnocení kvalitativního složení stravy u makrobiotické výživy. Ostrava, 2013. bakalářská práce (Bc.). OSTRAVSKÁ UNIVERZITA V OSTRAVĚ. Lékařská fakulta

Full text of thesis

Accessibility: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti od 30.4.2013

Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:
  • Soubory jsou od 30. 4. 2013 dostupné: autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty, autentizovaným studentům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: OSTRAVSKÁ UNIVERZITA V OSTRAVĚ, Lékařská fakulta

University of Ostrava

Faculty of Medicine

Bachelor programme / field:
Specialization in Health Service / Nutritional Therapist